Start tentoonstelling in de vijvers van de Vogelwijk in Velp

VELP – Zaterdag 23 september opende wethouder Ronald ter Hoeven de tentoonstelling bij de Paperclip “Wat Ons Drijft, Dat Drijft Daar“ een prachtige en vooral verbindende tentoonstelling in de vijvers van de Vogelwijk in Velp. Een mooi initiatief van Frans de Bie van ontmoetingscentrum De Paperclip aan de Eiberstraat en Gerrit van Middelkoop van De Dingenfabriek aan de Bergweg in Velp.

Het Oranjefonds had dit jaar de uitdaging gelanceerd om, onder de titel “Reuring in de buurt” een initiatief op te zetten dat als doel had om elkaar beter te leren kennen in de wijk. Frans de Bie projectleider van De Paperclip had hiervoor samen met beeldende kunstenaar Gerrit van Middelkoop een ambitieus idee uitgewerkt dat positief financieel werd gehonoreerd door het Oranjefonds, de Postcodeloterij Buurtprojecten en het Cultuurbedrijf RIQQ.

Drijvende eilandjes met kunstwerkjes

Het was de bedoeling dat er zoveel mogelijk deelnemers jong en oud uit de wijk tussen zaterdagavond 16 september tot en met 22 september van hun aangeleverde bouwpakket, een drijvend eilandje van 40x 40 centimeter een mooi werkstuk maken, waarin zij hun vrije creativiteit opbouwen, zoals bijvoorbeeld een zwaan een kikker een vogel of een ander voorwerp.

Het bouwpakket werd kosteloos aangeboden aan de deelnemers. Het materiaal, verf, spijkers, lijm en gereedschap, boren en zagen waren ook voor iedereen aanwezig. De drijvende eilandjes zijn vrijdag 22 september in de waterpartijen van de Rietganssingel en de Zwanensingel geplaats met daarbij een informatie bordje van het object en maker ervan. De wandelroute vanaf de Paperclip aan de Eiberstraat langs de singels is vanaf zaterdag 23 september tot en met zondag 1 oktober gratis te bezichtigen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen