Lezing over Ignatius van Loyola

Foto: Kerkhorst Spankeren

SPANKEREN – Ds. Ronald Heins, opgeleid als begeleider van de Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola, vertelt over het bijzondere leven van Ignatius, over de Geestelijke Oefeningen en wat hij kerken en gelovigen vandaag te zeggen heeft.

De Spaanse geestelijke Ignatius leefde van 1491-1556 en is voor velen een grote inspiratiebron geweest. Hij was de oprichter van de ‘Sociëteit van Jezus’, of te wel de Jezuïetenorde waar de huidige paus Franciscus ook deel van uitmaakt. Met zijn Geestelijke Oefeningen leert Ignatius ons om in het dagelijkse leven dichtbij God te blijven en onderscheid te maken tussen wat Hij van ons wil en wat de wereld van ons wil.

Ook de relatie tussen Ignatius en de Nederlandse Moderne Devotie van Geert Grote en Thomas a Kempis komt in de lezing aan de orde.

U bent van harte welkom op donderdag 5 oktober om 20.00 uur in de Kerkhorst te Spankeren. Toegang is gratis.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen