Soos van De Ulenpas in Velp viert haar 50-jarig jubileum

VELP – Op maandag 2 oktober vierde de Soos van De Ulenpas in Velp haar 50-jarig jubileum, dat plaatsvond in de recreatiezaal van De Ulenpas aan de Korte Wal in Velp.

De Soos werd oorspronkelijk opgericht door de dames Pessing Hoek-Jan en is gedurende de afgelopen 50 jaar altijd trouw gebleven aan haar tradities: een kopje koffie of thee met een lekker koekje. Met Pasen staat er een broodmaaltijd op het programma en krijgen de leden van de Soos een doos eieren mee naar huis. Met Kerstmis is er eveneens een broodmaaltijd, ditmaal met een kroket, en iedereen krijgt een krentenbrood mee. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie wordt er geproost op het nieuwe jaar met allerlei hapjes en natuurlijk oliebollen. Met Carnaval staat er altijd een heerlijk stamppottenbuffet op het menu.

Onlangs is mevrouw Mol overleden, die vele jaren de leiding had over de Soos, samen met mevrouw Thijsse. Riekie Terbeest heeft het stokje overgenomen en doet dit al geruime tijd met veel plezier. Ze wordt ondersteund door een team bestaande uit Thea Jansen, Ita Binnendijk, Roel Zaaijer, Harold v.d. Beten en Lucy. Samen voorzien ze elke week de 95 leden van de Soos van koffie of thee.

Wethouder Gea Hofstede van de gemeente Rheden bracht ook een bezoek aan deze feestelijke dag en overhandigde Riekie Terbeest een envelop en een schilderij van het oude gemeentehuis in De Steeg, vergezeld van een prachtig boeket bloemen. De gastvrouwen en -mannen werden verrast met een plant.

Daarna was er ruimschoots gelegenheid voor een hapje en drankje voor iedereen, met gezellige muziek verzorgd door Jan Verkerk op keyboard en accordeon. Rond half vijf werd er een heerlijk uitgebreid Chinees buffet geserveerd, verzorgd door China Town. De hapjes werden deze middag verzorgd door Mario van de Ruif en het gebak kwam van Theunissen.

De middag werd afgesloten om 18:00 uur, een zeer geslaagde feestdag. De Soos op de maandagmiddag kijkt met vertrouwen uit naar haar 55-jarig bestaan.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen