Dorpsfeest Rheden 450 jaar een groot succes!

RHEDEN – Op zaterdag 7 oktober vierde de gemeente Rheden haar 450-jarig jubileum tijdens het Dorpsfeest in Rheden. Dit feest vond op verschillende locaties in het dorp plaats en trok veel enthousiaste bezoekers.

De festiviteiten begonnen om 10.00 uur toen het Dorpshuis “Willem de Zwijger” haar deuren opende. Hier konden vooral oudere inwoners van Rheden herinneringen ophalen bij een prachtige foto-expositie met historische foto’s. Tijdens het bekijken van de foto’s ontstonden levendige gesprekken over hoe het vroeger was, wat er in het dorp is veranderd en wat er is verdwenen. Veel mensen reageerden met opmerkingen als “Wat leuk om dit weer te zien” of “Jammer dat dit verdwenen is.”

In de Dorpskeuken van Het Rhedens werden drukke voorbereidingen getroffen om aan het einde van de dag eten te serveren. Onder leiding van kok Marleen Noorland werd er een internationaal menu bereid door nieuwe inwoners van Rheden, waaronder twee Oekraïners die verblijven in De Roskam in Rheden. Er waren ook workshops om het eten voor te bereiden.

Op het Mr. B. van Leeuwenplein vonden tussen 13.00 en 17.00 uur verschillende kinderspelen plaats. Deze omvatten ouderwetse Nederlandse spelletjes, maar ook basketbal, hiphop, freerunning, een trommelworkshop en het maken/versieren van hoelahoeps, en nog veel meer. Voor de oudere generatie was er een quiz genaamd “Hoe goed ken je je eigen dorp?”, waarbij ze moesten raden welke plaatsen op oude foto’s te zien waren.

Het avondprogramma begon om 20.00 uur in Party Centrum Ons Huis met een optreden van de muziekband William Smulders & Lieke Grey band. Burgemeester Carol van Eert opende de avond om 20.30 uur, hoewel de opkomst helaas tegenviel voor de Oranjevereniging.

Om middernacht kwam er een einde aan het 450-jarig feest van Rheden. De organisatoren kijken terug op een zeer geslaagd evenement, gehouden onder goede en droge weersomstandigheden, met de aanwezigheid van talrijke dorpsgenoten. Het evenement markeerde een mooie samenwerking tussen verschillende organisaties.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen