Expositie Frederik de Vos in de Bibliotheek Dieren

Foto: Frederik de Vos

DIEREN – In de Bibliotheek Dieren zijn t/m 24 november krachtige en kleurrijke schilderijen van schilder en schrijver Frederik de Vos te bewonderen. De kunstenaar over zichzelf: ‘Ik ben een expressionist, mijn schilderijen zijn van verf’.

Frederik de Vos (Amsterdam, 1929) is ‘schilder en maakt kunst’, kunstschilder dus. Zijn werk is te typeren als krachtig en kleurrijk. Frederik kreeg les van Gerrit van ’t Net (1910-1971). Van ’t Net: “Een schilderij moet je een opsodemieter geven. En als je schildert, moet het krachtig, grimmig en woest zijn”. Frederik bewondert de Duitse expressionisten, met name Max Beckmann (1884-1950).

Frederik de Vos is overigens niet alleen schilder, hij is ook schrijver. In 2018 verscheen het door hem zelf geïllustreerde boek Fietsen zonder banden, over een opgroeiende jongen in oorlogstijd. In september verscheen zijn nieuwste boek Meneer Sajet struikelt, met een van de schilderijen uit de expositie op de omslag.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen