Denk mee over de sociale koers van gemeente Rheden

Foto: Foter.com

GEMEENTE RHEDEN – In juli 2023 hebben ruim 280 inwoners van de gemeente Rheden gesproken met de Opiniepijlers over dat wat zij, samen met gemeente en alle partners in de samenleving over 10 jaar bereikt willen hebben.

Bijvoorbeeld op het gebied van vitaliteit en gezondheid, bestaanszekerheid van inwoners en ook bijvoorbeeld over wat belangrijk is om fijn te kunnen leven en mee te kunnen doen in de samenleving.

Ook vulden zo’n 120 inwoners een online vragenlijst in. Om een goed voorstel aan de gemeenteraad te kunnen voorleggen, is er nu nog een keer de mogelijkheid om online mee te denken.

Gemeente Rheden werkt aan een koersdocument Sociaal Domein.

In deze visie komt te staan welke thema’s de komende 6 tot 10 jaar de meeste aandacht moeten krijgen. Het gaat over wat ze over tien jaar bereikt
willen hebben op het gebied van bijvoorbeeld vitaliteit en gezondheid, omzien naar elkaar en bestaanszekerheid van inwoners. De gemeente is benieuwd wat u belangrijk vindt om fijn te kunnen leven en mee te kunnen doen in de Rhedense samenleving. De gemeente gebruikt uw mening om de juiste keuzes te maken voor de toekomst. Deze vragenlijst is een vervolg op het onderzoek van de Opiniepijlers. Op een aantal aspecten horen ze graag hoe u hier tegenaan kijkt.

Daarom werkte de gemeente de afgelopen periode samen met Moventem aan een extra mogelijkheid voor inwoners om mee te denken over dit belangrijke thema. Ook inwoners die niet eerder hebben meegewerkt of geen lid zijn van het inwonerpanel Rheden Spreekt, kunnen de vragenlijst invullen. Dat kan via www.moventem.nl/rheden Vanaf 24 oktober.

Meedoen kan tot 12 november 2023, is anoniem en invullen duurt ongeveer 10 minuten.

Allerlei maatschappelijke partners, van zorgorganisaties en vrijwilligers, tot verenigingen en scholen, zijn met elkaar en de gemeente in gesprek geweest afgelopen 20 september. Ook dat leverde goede inhoudelijke gesprekken op, waarop nog een verdieping plaatsvindt. Zij zijn hiervoor apart benaderd door de gemeente.

Wethouder Gea Hofstede:
“Fijn dat zoveel inwoners en maatschappelijke partners zo betrokken zijn. Heel veel mensen hebben al meegewerkt en meegedacht over de sociale koers van onze gemeente voor de komende jaren. Hoe meer mensen meedenken, hoe beter. Daarom roep ik iedereen op om mee te denken over wat belangrijk is om goed met elkaar te kunnen samenleven.”

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ooOktoberfestk onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen