Botanisch leren tekenen van bloemen en planten

Foto: Angelique Krijnen

VELP – Geniet u van bloemen, de verscheidenheid aan vormen en de mooie kleuren, bloemen in een vaas of op een prachtig bloemenveld? Hoe leuk is het wanneer je deze indrukwekkende vormen en kleuren kan vastleggen in een mooie tekening.

We genieten niet alleen van bloemen, ook andere vormen van planten trekken de aandacht. In deze tijd van het jaar bezoeken we massaal de bossen om de mooie kleuren van bomen te bewonderen en zoeken we naar paddenstoelen, dennenappels en noten.

De juiste lijnen op papier zetten voor je tekening lukt steeds beter door een bloem of plant goed te bekijken. Als je nog beter leert kijken en je te verdiept in je botanische onderwerp, ontdek je steeds meer details en vernuftigheden die je tekening nog realistischer maken. Goed leren kijken is de belangrijkste stap om een realistische vertaling van je bloem of plant naar papier te maken.

Wil je op deze manier leren tekenen en kan je hierbij wel begeleiding gebruiken, dan zijn er cursussen in Velp te volgen bij Angélique Krijnen, docent bij de Vereniging Botanische Kunstenaars Nederland. Een nieuwe cursus van zes weken botanisch tekenen start op maandagavond 6 november 2023, Kerkstraat 32, Velp. Na klassikale instructie met veel tips tekent iedereen op eigen niveau verder en wordt je persoonlijk begeleid om een tekening te voltooien.

Meer informatie: https://www.angeliquekrijnen.nl/botanische-tekenen

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen