Boekpresentatie nieuw boek ‘Dorpsgezichten uit Ellecom’

Foto: Dorpsgezichten uit Ellecom

ELLECOM – Een team van 20 vrijwilligers uit Ellecom maakte een boek met inwoners van hun dorp. 72 Ellecommers vertellen over hun leven, interesses, over veranderingen die ze meemaken, over vrolijke zaken en moeilijke onderwerpen en hoe zij de toekomst zien.

Het boek verschijnt 5 november 2023 tijdens de boekpresentatie in de Turnhal in Ellecom. Er zijn korte gesprekken met mensen uit het boek. Er is muziek en een receptie na afloop. Iedereen is welkom.

Schrijver Geert Mak: “Wat een prachtige uitgave wordt Dorpsgezichten uit Ellecom. Ik wens jullie heel veel succes met dit mooie initiatief.”

Het boek is nu al te bestellen via mail: [email protected] en de Facebook pagina: https://www.facebook.com/gewonemenseninellecom/

‘Dorpsgezichten uit Ellecom’

Het boek bevat 59 gesprekken met 72 Ellecommers. Mannen, vrouwen, tussen 11 en 96 jaar vertellen hoe zij denken over Ellecom, over hun toekomst. Hoe zij leven in hun dorp, waar sommigen al generaties lang wonen en anderen nog maar heel kort. Dan opeens zijn Ellecommers bijzonder, dierbaar, verschillend en gewoon tegelijk.. Over hen, over wat zij vertellen, daarover gaat dit boek. Geschreven, gefotografeerd, geredigeerd en vormgegeven door, ook heel gewone,
Ellecommers.

Veranderingen in het dorp verlopen geleidelijk. Waren er 50 jaar geleden drie kroegen, drie bakkers, een kruidenier, twee kappers, twee scholen, nu is er nog maar een winkel en een school. Het café sloot vorig jaar, de fanfare werkt samen met de harmonie in Doesburg, de kerk blijft open dankzij samenwerking met de kerken in Rheden en de Steeg.

Daarmee verandert ook de sociale samenhang in Ellecom. Mensen zijn individualistischer. Ze gebruiken internet. Het opleidingsniveau is gestegen en Ellecom kent nu meer forensen dan voorheen. Ellecom blijft ook een dorp met veel, vaak informele, clubjes en sociale verbanden. Mensen weten zich, vooral in moeilijke periodes, gesteund door dorpsgenoten. Deelname aan dorpsactiviteiten is groot. Toch zijn er, onderhuids, andere ontwikkelingen: ouderen raken langzaam uit het zicht, jongeren trekken weg.

Nieuwe inwoners zijn onbekend met de geschiedenis van Ellecom en soms ook, met het leven in een kleine gemeenschap. Het boek Dorpsgezichten uit Ellecom is een uitnodiging elkaar te ontmoeten en te leren kennen.

  • Het boek komt uit op 5 november. De officiële presentatie is op die dag in Ellecom, in de oude sporthal aan de Eikenstraat vanaf 15.00 uur.
  • 10 november is er ook een presentatie in boekhandel Jansen&de Feijter in Velp om 19.00 uur. U kunt daarvoor reserveren via: eenpassievoorboeken.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Dossier: 450 jaar Rheden
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen