Scouting Pegasus Velp deed ook mee aan wereldwijd Scoutingevenement

Foto: Scouting Pegasus

VELP – Van 19 tot 21 oktober stond de Scoutingwereld in het teken van communiceren via amateurradio en internet. Miljoenen scouts deden wereldwijd mee aan JOTA-JOTI, het jaarlijkse communicatie- en techniekevenement. Zo ook de scouts van Scouting Pegasus. Het thema van dit jaar was “Pirates of te Caribbean”.

Tijdens JOTA-JOTI, de Jamboree On The Air en de Jamboree On The Internet, maken scouts over de hele wereld kennis met scouts over de hele wereld. Via de vele vormen van communicatie die er bestaan. Voorbeelden hiervan zijn Facebook, WhatsApp, chatten, maar ook morsecode en amateurradio.

De scouts van Scouting Pegasus namen deel aan het programma onderdeel met de naam JOTI hunt, wat op zaterdag 21 en zondag 22 oktober in de provincie Gelderland georganiseerd werd.

Hoe werkt het:

Bij dit evenement jagen (‘hunten’) de deelnemende scoutinggroepen op vossenteams. De vossenteams, bestaande uit drie personen, verplaatsen zich door Gelderland. De locatie van de vossen wordt via hints bekend gemaakt via de spelsite, het is aan de deelnemende scoutinggroepen om deze hints te ontcijferen en zo een informatie te krijgen over de locatie en looproute van de vossenteams, hierbij is het doel om de vossenteams te kunnen vinden (‘hunten’).

Vossenteams bewegen zich langs deelnemende scoutinggroepen met als doel bij deze groep een tegenhunt af te geven. Naast het oplossen van hints en het jagen op de vossenteams krijgen de deelnemende scoutinggroepen creatieve opdrachten om uit te voeren. Geslaagde hints en het insturen van de creatieve opdrachten leveren punten op. De scoutinggroep die na 26 uur de meeste punten heeft, wint de JOTI hunt.

De winnaar van dit jaar is Scouting DBR uit Arnhem. Scouting Pegasus heeft de 61e plaats behaald van de 71 deelnemende groepen. Best een nette score voor een kleine groep.

Scouting Nederland

Scouting Pegasus is in 2020 opgericht en biedt sindsdien een leuke vrijetijdsbesteding aan kinderen in en rond Velp. Ze bieden kinderen en jongeren van 5 tot 18 jaar wekelijks, in verschillende leeftijdsgroepen het Scoutingspel aan en doen dat vanuit het clubhuis Odeon op De beemd 1 in Velp.

De Scoutinggroep is onderdeel van Scouting Nederland, een jeugd- en jongerenorganisatie met 118.000 leden. Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee kinderen en jongeren worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Kijk voor meer informatie op https://scoutingpegasus.nl/, www.scouting.nl of kijk op de socials.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen