Halloween in Rheden nog nooit zo groot

RHEDEN – De derde editie van Rhedens Halloween overtrof alle verwachtingen en was een nog groter succes dan de voorgaande jaren. Een indrukwekkende menigte van 476 kinderen, vergezeld door 289 ouders, verkenden het dorp Rheden, waarbij ze langsliepen bij maar liefst 72 deelnemende huizen die waren getransformeerd tot spookachtige, griezelige plekken.

Maar liefst 37 straten in Rheden namen deel aan dit angstaanjagende evenement.

Een opvallende ster was de Kerkstraat, waar maar liefst 8 huizen de duisternis vulden met enge decoraties en huiveringwekkende geluiden. Alsof dat nog niet genoeg was, werden bezoekers hier geconfronteerd met acteurs van het Rhedelijk Cultureel straattheater, angstaanjagend verkleed en geschminkt. Sommigen van hen hadden zelfs kettingzagen, terwijl anderen plotseling oog in oog stonden met een angstaanjagende dinosaurus met haar jong achter haar aan. Gelukkig was deze straat volledig afgesloten, waardoor de vele verklede griezels veilig door de straat konden lopen. Ze waagden zich zelfs om aan te bellen bij de prachtig versierde huizen in afwachting van welk soort spook of engerd de deur zou openen, wat voor sommigen ongetwijfeld een beetje beangstigend was.

In de Groenstraat namen 6 winkeliers deel door hun etalages om te toveren tot een Halloweenparadijs, waar ze in gepaste outfits de vele kindergriezels begroetten en voorzagen van snoep. In de Veerweg waren 5 versierde woningen te bezoeken, waaronder Rhejes IJshuys, waar acteurs een extra dosis spanning toevoegden. Ook de Arnhemsestraatweg liet zich niet onbetuigd, met 6 prachtig versierde huizen, waarvan één een grote tent had met tal van angstaanjagende momenten voor degenen die dapper genoeg waren om erdoorheen te lopen. Hier waren ook acteurs van Rhedelijk Cultuur om de angstfactor te verhogen. In de Buurtmeestersstraat stond een oude Volkswagen-bus, nauwelijks zichtbaar door de mist. Dapperen die dichterbij durfden te komen, ontdekten een schaal met snoep waaruit ze konden kiezen, hopend dat er niet plotseling een monster tevoorschijn zou springen.

De Halloween-route was geopend van 18.30 uur tot 21.00 uur en bleek een groot succes te zijn. De organisatoren, bestaande uit Nicole, Astrid, Marianne, Marloe en Fatima, waren zeer tevreden en bedanken alle medewerkers en deelnemers voor deze zeer geslaagde Halloweenavond. Ze kijken er alvast naar uit om iedereen volgend jaar weer te verwelkomen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Historische Informatie over Halloween

Halloween, dat zijn oorsprong vindt in de Keltische traditie van Samhain, is uitgegroeid tot een wereldwijd gevierd evenement. Samhain markeerde het einde van de oogstperiode en het begin van de winter, en Keltische gemeenschappen geloofden dat de grens tussen de wereld van de levenden en de doden op deze dag vervaagde. Mensen droegen kostuums om boze geesten af te weren en ontstaken vreugdevuren om zichzelf te beschermen. Met de komst van het christendom werd 1 november Allerheiligen genoemd, en de avond ervoor werd Allerheiligenavond, ook wel bekend als Halloween. In de Verenigde Staten ontwikkelde Halloween zich tot een feest waarbij mensen zich verkleden, snoep verzamelen door langs de deuren te gaan, en huizen versieren met spookachtige decoraties. De oorsprong van Halloween geeft de hedendaagse viering een rijke historische context en draagt bij aan de fascinatie ervan.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen