Stroopwafelrit Velpse Tweewieler Liefhebbers 2023

VELP – Op zondag 29 oktober 2023 organiseerde de Velpse Tweewieler Liefhebbers tussen 11.00 en 15.30 uur een bijeenkomst en een toertocht voor oude bromfietsen en fietsen van 25 jaar en ouder. De verzamelplek was het voormalige stations emplacement, gelegen op de hoek van het Stationsplein en de Gasthuislaan.

Rond 11.00 uur arriveerden deelnemers met hun prachtig onderhouden bromfietsen op het stations emplacement, waar ze hartelijk werden verwelkomd door de organisator, Jan Withaar. De gasten kregen koffie, thee en heerlijke stroopwafels aangeboden. Hoewel er aanvankelijk 20 deelnemers waren aangemeld, verschenen er deze ochtend 12 brommerrijders. De anderen hadden afgezegd vanwege de verwachte regen later op de dag. Van de 12 rijders waren er 3 solexrijders, die om 12.00 uur apart vertrokken en een verkorte route volgden, die ook beschikbaar was voor de fietsers (hoewel deze zich dit keer niet hadden aangemeld).

De overige brommerrijders die om 11.00 uur van start gingen, reden via de Geitenkamp richting Wagnerlaan naar Oosterbeek. Vervolgens bezochten ze de Westerbouwing, waar een rustpauze was en de deelnemers wat konden eten of drinken. Daarna zetten ze de tocht voort naar het Drielse veer, waar ze de oversteek maakten naar de Drielse Rijndijk. Via een mooie route door Arnhem keerden ze terug naar het stations emplacement in Velp. Gelukkig bleef het tijdens de rit droog, maar er was wel veel wind, wat betekende dat de solexrijders soms moesten bijtrappen. De route had een lengte van ongeveer 37 kilometer en was uitgezet met behulp van een app (QR-code) die de deelnemers vooraf hadden ontvangen. De eerste deelnemer had zijn telefoon op zijn bromfiets bevestigd, en de anderen volgden hem. Het inschrijfgeld bedroeg 4,50 euro. De deelnemende bromfietsen moesten minstens 25 jaar oud zijn.

Organisator Jan Withaar vertelde:

“Vandaag hebben we een diverse verzameling bromfietsen gezien, van verschillende merken en bouwjaren. De oudste was een Cyrus bromfiets uit 1955, vervaardigd in Venlo. Van dit type zijn er slechts 4 bekend, en deze werd speciaal vanuit Canada naar Nederland geïmporteerd.”

Het viel op dat de Solexen telkens als eerste bij de pauzeplaats en de finish arriveerden, deels te wijten aan wat brandstofproblemen bij een van de bromfietsen. Gelukkig hadden de bromfietsliefhebbers voldoende kennis om dit snel op te lossen. Al met al was het een leuke en uiterst gezellige rit. “Onze dank gaat uit naar alle deelnemers voor hun enthousiasme, evenals naar onze sponsor voor de smakelijke broodjes. De organisatie overweegt nu een nieuwe bijeenkomst en toertocht voor het voorjaar. Namens de organisatie van V.T.L.”

In 2019 werd voor het laatst zo’n samenkomst op het emplacement georganiseerd, dus het werd hoog tijd voor een nieuw evenement. Voor het laatste nieuws kun je terecht op de Facebookpagina van de Velpse Tweewieler Liefhebbers.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen