Gemeente Rheden zoekt maatschappelijke organisaties die hun gebouw willen verduurzamen

Foto: Energieloket Midden Gelderland

RHEDEN – Dinsdag 14 november 2023 organiseert de gemeente Rheden een informatiebijeenkomst voor maatschappelijke organisaties die werk willen maken van de verduurzaming van hun gebouwen.

De energierekeningen zijn de afgelopen jaren hard gestegen. Dat hebben maatschappelijke organisaties ook al gemerkt. Ook is de toekomst onzeker: de prijzen kunnen flink blijven schommelen. Gemeente Rheden ziet dat in gebouwen met een maatschappelijke functie nog veel duurzaamheidswinst valt te halen. Dat is goed voor de planeet en voor de portemonnee van maatschappelijke organisaties.

Maar verduurzamen is ook een uitdaging: waar te beginnen? Meteen zonnepanelen of valt er al veel winst te halen met kleine ingrepen? En hoe betalen we de investeringen? Daarom helpen zij graag. Aan maatschappelijke organisaties met een eigen gebouw stelt de gemeente een duurzaamheidscoach beschikbaar die helpt bij het hele traject: van scan tot en met uitvoering.

“We hebben een mooie kans om een win-win-winsituatie te bereiken. Het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed is allereerst goed voor het klimaat. Maar het zorgt ook voor toekomstbestendige en betaalbare gebouwen voor de maatschappelijke organisaties die zo ontzettend belangrijk zijn in Rheden. Door dit samen te doen in plaats van alleen, kunnen we elkaar ook nog beter leren kennen en elkaar helpen door het delen van informatie of door samen op te trekken in de uitvoering. Een mooie kans die we niet moeten laten liggen!”, zegt wethouder Paul Hofman.

Voor wie?

De informatiebijeenkomst is voor alle maatschappelijke organisaties die een eigen accommodatie in de gemeente Rheden hebben. Denk aan sport- en cultuurverenigingen, buurthuizen, kerken en meer. Er is een beperkt aantal uren beschikbaar voor begeleiding van deelnemende organisaties. Ze schatten in dat 5 á 10 organisaties kunnen deelnemen, afhankelijk van soort organisatie en de omvang van de verduurzamingsopgave.

Informatiebijeenkomst en vervolg

De informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 14 november 20.00 tot 21.30 uur (inloop van 19.30 uur) in het Dorpshuis in Rheden. Na de bijeenkomst kunnen maatschappelijke organisaties zich tot uiterlijk 3 december aanmelden voor deelname aan dit project.

Aanmelden

Het is wenselijk dat partijen zich van te voren aanmelden via [email protected]. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arthur Hofstad, adviseur Klimaatbeleid & Duurzame ontwikkeling van de gemeente Rheden, via [email protected]

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen