Bibliotheekcampagne ‘Heel Nederland Leest’ het boek ‘Sonny Boy’

Foto: Anja-van-Wijgerden

VELP/DIEREN – Tijdens de bibliotheekcampagne ‘Heel Nederland Leest’ staat dit jaar het boek ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl centraal. De hele maand november is het boek gratis verkrijgbaar in alle vestigingen van Bibliotheek Veluwezoom en zijn er activiteiten.

Activiteiten waarbij leden en bezoekers elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan over de thema’s in het cadeauboek van dit jaar: Sonny Boy.

‘Heel Nederland Leest’

Samen een goed boek lezen brengt gesprekken op gang en verbindt mensen met elkaar. Dat is het idee achter de campagne ‘Heel Nederland Leest’. Iedereen heeft in november toegang tot het verhaal over Sonny Boy. Naast het fysieke boek is Sonny Boy verkrijgbaar als e-book, luisterboek, grootletterboek, in makkelijke taal, braille en als film op dvd.

Waar gaat Sonny Boy over? 

Een jonge Surinaamse student trekt in 1928 als kostganger in bij een gescheiden Haagse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze Joden in huis te nemen, met alle gevolgen van dien.

Deze biografie met een historisch tintje kent verschillende thema’s die nog altijd actueel zijn. Denk aan wonen in een land waar je niet thuis bent, maar ook controversiële liefde en schading, slavernij en veerkracht vinden in de moeilijkste periodes.

Meet en greet met Annejet van der Zijl en andere activiteiten

De Bibliotheek Veluwezoom organiseert in Filmhuis Dieren de film Sonny Boy op vrijdag 24 en dinsdag 28 november in de Bibliotheek Dieren. Duik samen met leescluborganisatie Senia in het prachtige verhaal van Sonny Boy, vrijdagochtend 24 november in de Bibliotheek Dieren of ontmoet schrijfster Annejet van der Zijl in Bibliotheek Velp, woensdag 29 november 2023.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen