Doe mee aan de Natuurwerkdag 2023

Foto: rheden.nieuws.nl

REGIO – Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november kun je net als 15.000 andere deelnemers weer meehelpen. Kom planten, wilgen knotten of bouw mee aan een  takkenril. En vooral, geniet van de buitenlucht, leer mensen kennen en ervaar hoe gezellig het is om samen iets te betekenen voor de natuur.

Velp en in de regio

Bij voormalig zwembad Beekhuizen in Velp kun je aan de slag met het onderhoud van het omliggende natuurterrein. Vrijwilligers snoeien struiken, verplaatsen boomstronken, harken groot blad aan en ruimen alle tuinafval op. Het natuurterrein ligt aan de bosrand. Door sommige plekken vrij te houden kunnen ringslangen en andere dieren er optimaal gebruik van blijven maken. Meld je aan!

Ook in Arnhem en omgeving werken vrijwilligers aan mooie natuurklussen die bijdragen aan natuurbehoud en -herstel. Zoals bij de natte ecozone, een prachtig moerasgebied aan de rand van Schuytgraaf. Na een rondwandeling door het terrein kun je hier helpen met het wegknippen van wilgentakken die tussen het riet in het moeras groeien. Hierdoor kan het bijzondere gebied zijn open karakter behouden. Van de takken wordt een speelhut gevlochten. Doe mee!

In het Horsterpark in Duiven gaan vrijwilligers aan de slag in het wilgenbos achter de DVV-voetbalvelden, een plek met honderden historische wilgenbomen Ze gaan daar wilgen knotten, het takhout versnipperen en de snippers afvoeren. Ook schonen ze een poel op en verwijderen begroeiing onder aan de bomen. Daarbij kunnen ze jouw hulp goed gebruiken. Doe je mee?

Samen aan de slag

Al 23 jaar organiseert LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties elke eerste vrijdag én zaterdag van november de Natuurwerkdag. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Op meer dan vijfhonderd locaties in heel Nederland zetten trotse vrijwilligers samen de schouders eronder.

Groene vingers of niet, iedereen is welkom op de Natuurwerkdag

Ook als je geen ervaring hebt met klussen in het groen. De Natuurwerkdag is juist om deelnemers kennis te laten maken met groen vrijwilligerswerk en zijn blij met ieders hulp.

Kijk voor alle locaties en meer informatie op natuurwerkdag.nl en meld je aan!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen