Boekpresentatie “Dorpsgezichten uit Ellecom”

ELLECOM – Op zondag 5 november vond de boekpresentatie plaats van “Dorpsgezichten uit Ellecom,” waarin 72 Ellecommers hun levensverhalen, interesses en reflecties op de veranderingen in hun gemeenschap deelden, terwijl ze ook naar de toekomst van henzelf en Ellecom keken. Een indrukwekkend aantal van 180 inwoners verzamelden zich in de oude sporthal aan de Eikenstraat, nieuwsgierig naar het eindresultaat van het boek.

De sporthal was goed gevuld, en extra stoelen en banken werden geplaatst om iedereen een comfortabele zitplaats te bieden. De bijeenkomst begon om 15:00 uur, en om 15.30 uur deelden enkele Ellecommers hun verhalen met het publiek, waarbij ze de inhoud van het boek toelichtten.

Tijdens deze presentatie stelden de volgende Ellecommers zich voor:

  • Jante Harmsen (22 jaar) werkt op de biologische boerderij op Middachten, waar ze samen met haar ouders de boerderij runt. Ze volgt een opleiding in Biologisch Dynamische Landbouw aan de Warmondhof in Dronten en is de jongste in haar klas.
  • Myrthe Weijens (21 jaar) is student Liberal Arts and Science aan het Amsterdam University College en verblijft tijdelijk in het oudste schoolgebouw van Ellecom, tegenover Avegoor.
  • Hymke Scholten (23 jaar) opende op haar 19e haar eigen beautysalon aan de Buitensingel. Hoewel ze geboren is in Ellecom, fantaseert ze over verhuizen naar de “grote stad” Dieren, Arnhem of Zutphen.
  • Sjoerd van der Pol, geboren en getogen in de Kalverstraat naast Restaurant De Peerdestal, is lid van EDS-voetbalclub en al vanaf zijn 8e lid van Excelsior. Hij speelt het signaal Taptoe bij de Dodenherdenking op 4 mei, werkt bij een vak schildersbedrijf in Dieren en noemt zichzelf de “Vlogger schilder.” Fotografie is een van zijn hobby’s.
  • Tirza Piepers is een musicus die blokfluit speelt en pianodocent en dirigent is. Ze trad ook op met haar blokfluit tijdens deze middag in de sporthal.
  • Erik Laarman speelt klarinet en is lid van diverse orkesten. Hij heeft de wens om samen te spelen met Klezmermuzikanten. Zijn twee dochters spelen bij Excelsior. Tijdens deze middag speelde hij samen met Tirza in de sporthal. Normaal gesproken werkt hij als tekenaar bij een ingenieursbureau.

Een team van 15 Ellecommers werkte gedurende 9 maanden aan het boek. Het resultaat omvat 72 inwoners en 59 portretten, waarbij openhartig, eerlijk en actueel over hun leven werd gesproken. Het team zorgde voor interviews, portretfoto’s, vormgeving, organisatie, publiciteit, presentaties en redactiewerk. De boekpresentatie was een groot succes, getuige de grote opkomst. Tijdens het evenement waren er interviews met enkele mensen die hun verhaal in het boek hadden gedeeld. Daarnaast was er live muziek met klezmermuziek en uitvoeringen op klarinet en fluit door dorpsbewoners.

Na afloop van de presentatie, rond 16:00 uur, hadden de aanwezigen de gelegenheid om het boek aan te schaffen, te bestellen of op te halen voor degenen die het hadden gereserveerd. De boeken zijn ook te koop via een e-mail naar: [email protected]. Tijdens het evenement werden drankjes en snacks geserveerd, en mensen konden elkaar begroeten en met elkaar in gesprek gaan als ze elkaar nog niet kenden. De middag werd om 17:00 uur afgesloten.

Voor meer informatie kun je kijken op: https://www.facebook.com/gewonemenseninellecom/.

Het boek is ook te koop bij:

  • Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp, waar ook op 10 november om 19:00 uur een boekpresentatie plaatsvindt. U kunt daarvoor reserveren via: eenpassievoorboeken.nl.
  • Readshop Diderna, 6 Dieren.
  • Bakkerij Samberg, De Friedhof 1, Ellecom.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen