Thema avond bij Boekhandel Jansen & de Feijter, “Hoe sociaal is Ellecom?”

Foto: Dorpsgezichten uit Ellecom

VELP – Het boek Dorpsgezichten uit Ellecom is gepubliceerd. 15 Ellecommers maakten in hun vrije tijd een boek met daarin 59 portretten van 72 inwoners uit Ellecom. De portretten zijn openhartig, eerlijk en actueel. Ze laten zien hoe divers Ellecom is. Hoe verschillend Ellecommers zijn in hun achtergrond, denken en de manier waarop zij leven en naar de toekomst kijken.

Maar hoe hecht en sociaal is Ellecom eigenlijk?

Ellecommers komen elkaar tegen, vragen “Hallo, hoe gaat het met u?”. En meestal gaat het goed. Verder hebben ze hun eigen bezigheden. Hechte vriendschappen zijn er ook. Ellecommers steunen elkaar waar nodig. Veel inwoners zijn gelukkig in het dorp. Maar er is meer: er zijn mensen die zich zorgen maken over hun inkomen, gezondheid, het klimaat. Mensen die eenzaam worden, alleen zijn, minder mobiel. Mensen die zich na vele jaren in het dorp nog steeds een buitenstaander voelen.

En dan merk je dat er maar weinig plekken zijn waar je spontaan terecht kunt. Waar Ellecommers kunnen meepraten en meedenken over veranderingen in hun gemeenschap. Hoewel geen thema in dit boek, is er wel aanleiding om te vragen hoe sociaal Ellecom is en of andere dorpen in de gemeente misschien wat kunnen leren van wat er in Ellecom gebeurt.

Deze vraag staat centraal in de thema bijeenkomst “Hoe sociaal is Ellecom?” bij boekhandel Jansen & de Feijter, vrijdag 10 november tussen 19.00 en 20.30 uur. Zes Ellecommers geven hun observaties over Ellecom, hoe zij er leven en hoe zij de toekomst van hun dorp zien. Net als in hun portretten in het boek Dorpsgezichten uit Ellecom geven zij eerlijk en openhartig hun mening.

Gespreksleider is Walter Jansen. De thema avond is vrij toegankelijk. Reserveren is niet nodig.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen