Ellecom krijgt vier bladkorven in het dorp

Foto: Jantje-Beton.shutterstock

ELLECOM – Vanaf 13 november 2023 plaatst de gemeente Rheden weer bladdepots op vier plaatsen in Ellecom.

Ik hark in Ellecom, werkt ook dit najaar, samen met Ellecoms Belang en de gemeente Rheden, aan een schoon en natuurlijk Ellecom. Inwoners kunnen speciale depots vullen met alleen bladeren. Tuinafval of ander afval horen niet in de bladkorven. De gemeente laat het blad composteren. Ellecommers kunnen in het voorjaar de compost weer afhalen.

De gemeente Rheden zet bladblazers selectief in. Daar waar overlast en onveiligheid kunnen ontstaan, verwijdert de gemeente het blad in de publieke ruimte. De gemeente vraagt inwoners van Ellecom om de stoepen voor hun huis bladvrij te houden. Waar nodig helpt Ik Hark in Ellecom inwoners om blad te harken. De werkgroep adviseert ook waar blad kan blijven liggen als schuilplaats voor insecten en hoe je een eigen composthoop maakt.

Helpen? Dat kan.

Ze zoeken mensen voor de Harkbrigade voor 1 of 2 uur per week om te harken in Ellecom bij mensen die dat zelf niet meer goed kunnen.
Hulp nodig? Mensen die hulp willen bij verzamelen van blad kunnen terecht bij de harkbrigade van Ik hark in Ellecom.
Vragen? Heeft u vragen over de bladkorven, de plaatsing ervan of wilt u een extra bladkorf in uw buurt, neem contact op met: Contact via Henk de Jong, mobiel 0630829156 of mail naar [email protected].
Meer informatie op: Facebook: Ik hark in Ellecom of https://www.facebook.com/ikharkinellecom

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen