Mart de Kruif komt naar Rozendaal op maandag 13 november

Foto: Mart de Kruif

ROZENDAAL – Voor de Filosofische Kring georganiseerd door Vrienden van de kerk te Rozendaal komt Luitenant Generaal b.d. Mart de Kruif op maandag 13 november naar Rozendaal. Zijn onderwerp is: Oorlog in de Oekraïne, de oorlog om de hoek. Maar ook de andere actualiteit zal niet onbesproken blijven.

Velen dachten dat oorlogen in de klassieke vorm verleden tijd waren. Oorlogen waarbij het gaat om het voortbestaan van een land, alles wat men heeft wordt ingezet, massaal wordt gevochten en massaal geleden. Maar de wereld verandert, de mens helaas niet. Nog steeds hebben we in deze wereld leiders die het gebruik van militair vermogen als een volstrekt legitiem middel zien om hun politieke en vaak persoonlijke doelstellingen te bereiken. Waar onze leiders droomden van vrede, droomden deze leiders van macht. De oorlog in Oekraïne kuste ons ruw wakker uit onze droomwereld, bracht afschrikking terug op de agenda en bepaalt voor een belangrijk deel de toekomst van onze volgende generaties. Tijd voor actie. Ook de oorlog in het Midden-Oosten zal zeker niet onbesproken blijven in de beschouwingen van vanavond.

Mart de Kruif volgde van 1977 tot 1981 de Koninklijke Militaire Academie te Breda. Daarna doorliep hij vele operationele functies tot met de functie van compagniescommandant. In 1990 werd hij geselecteerd om de Hogere Militaire Vorming te volgen op de Hogere Krijgsschool. Daarop volgden vele operationele- en staffuncties, in binnen- en buitenland. Uiteindelijk bereikte hij de hoogste functie bij de Koninklijke Landmacht: Commandant der Landstrijdkrachten, van 2011 tot 2016. Mart de Kruif is vaak te gast bij actualiteitenprogramma’s wegens zijn heldere militaire commentaar.

De kring wordt gehouden in de Serre van de kerk van Rozendaal, Kerklaan 15, 6991CM Rozendaal. Deelname € 15.-, studenten € 5.-

Gaarne aanmelden per e-mail: [email protected]. Nadere informatie: www.dekerkvanrozendaal/stichtingvrienden.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen