Dag van de Mantelzorg 2023 groot succes!

RHEDEN – Op zaterdag 11 november vond de Dag van de Mantelzorg plaats, georganiseerd door de gemeente Rheden en Rozendaal. Alle mantelzorgers waren uitgenodigd voor een speciale middag vol spelletjes en muzikale optredens in Restaurant De Deel aan de Heuvenseweg 6 in Rheden.

Ongeveer 70 mantelzorgers werden om 13.30 uur hartelijk verwelkomd door Lidy Kelderman. Naast een kop koffie of thee met wat lekkers, kregen ze het woord van wethouders Gea Hofstede van de gemeente Rheden en Tineke van der Pas van de gemeente Rozendaal. Beide wethouders uitten hun blijdschap over de grote opkomst en bedankten de mantelzorgers voor hun toewijding en inzet. Ze benadrukten dat iedereen die zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte, hulpbehoevende partner, ouder, kind, familielid, vriend, kennis of buur als mantelzorger wordt beschouwd. Ze waardeerden deze inzet en wilden de mantelzorgers in het zonnetje zetten.

Het programma begon met een optreden van Turbo Toos en Super Stien, die de zaal vermaakten met hun verhaal en een spectaculaire paaldansact, een cursus waarmee ze door het hele land reizen voor optredens in verschillende locaties. Dick Mol gaf een toespraak waarin hij uitlegde wat mantelzorgen betekent en de viering van St. Maarten, die beide op 11 november elk jaar plaatsvinden. Vervolgens speelde het trio Concordia liedjes, waarbij drie gekozen mensen uit de zaal de titel of zanger moesten raden als de muziek stopte. De middag werd verder opgeluisterd met kruiswoordraadsels en meezingmedleys.

De middag, gevuld met diverse drankjes, werd om 16.15 uur afgesloten met het uitserveren van heerlijke hapjes en friet. De Dag van de Mantelzorg werd georganiseerd door MVT, de organisatie voor mantelzorg en vrijwillige thuishulp. Voor meer informatie kun je kijken op [email protected].

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen