Lichtjestocht beeld ‘Stille strijd’ in Arnhem

Foto: Saskia Stolz

ARNHEM – Van 13 november t/m 4 december staat het beeld ‘Stille strijd’ op het Velperplein in Arnhem. Dit metershoge beeld van een in elkaar gedoken jongere, gemaakt door kunstenaar Saskia Stolz, is bedoeld om meer aandacht te vragen voor depressie en zelfdoding onder jongeren (suïcide is dé doodsoorzaak onder jongeren tot 30 jaar!).

Op 18 november is het Internationale Dag voor nabestaanden van suïcide.

Daarom organiseert D3rde Verdieping, Centrum voor Levensvragen en Suïcidepreventie in Arnhem, aan de vooravond van deze dag, op vrijdag 17 november ’s avonds een ‘lichtjestocht’, bedoeld voor nabestaanden van mensen die suïcide hebben gepleegd, voor de naasten van mensen die suïcidaal zijn en verder voor iedereen die zich betrokken voelt bij dit thema.

Ze starten vrijdag 17 november 2023 om 19:30 uur bij de ingang van Rozet en lopen dan met lichtjes naar het beeld ‘Stille strijd’, op het Velperplein, om zo symbolisch wat licht te brengen in het duister. Daar zal ook spoken word-artiest en zangeres Tessa Meerman een kort optreden verzorgen.

Voor lichtjes wordt gezorgd, maar je mag natuurlijk ook je eigen lichtje meenemen. Na afloop is er, voor wie wil, koffie en thee en gelegenheid voor gesprek bij D3rde Verdieping in Rozet (lokaal 3.09). Aanmelden kan en mag: Lichtjestocht naar beeld ‘Stille strijd’ – d3rdeverdieping

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen