Sinterklaas intocht Velp 2023 anders dan voorgaande jaren

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Op zaterdag 25 november komt Sinterklaas op een iets andere manier in het centrum van Velp aan. De laatste jaren nam de belangstelling voor de Velpse intocht steeds meer toe en vooral op de Overtuin was het dringen geblazen. Er ontstonden zelfs verkeersgevaarlijke situaties op de Hoofdstraat nabij het plein.

Het bestuur van de stichting Sinterklaas in Velp kiest daarom dit jaar voor een andere opzet. Er is besloten om de nadruk van de intocht op het Oranjeplein in de Oranjestraat te leggen. Overigens blijft de spellenmiddag voorafgaand aan de intocht wel op het programma staan.

Op het Oranjeplein, dat als evenemententerrein is aangewezen, is meer ruimte en is ook qua verkeersveiligheid een veel betere plek. Het plein biedt meer ruimte om de Sint te zien, handjes te schudden of strooigoed te ontvangen.

De intocht van Sinterklaas begint dit jaar dan ook meteen met de optocht. Zo rond de klok van half vijf rijdt de stoet de Emmastraat in bij de kruising met de Pastor Koenestraat. Een pietendweilorkest opent de optocht. Onderweg delen de pieten strooigoed uit aan de kinderen. Er is dit jaar ook weer een speciale glutenvrije piet, herkenbaar aan zijn groene outfit. Kinderen die alleen glutenvrije pepernoten willen, kunnen vooraf bij Jansen & De Feijter een speciaal groen vlaggetje halen waarmee gezwaaid kan worden om aandacht te krijgen van de glutenvrije piet.

De Goedheiligman, natuurlijk op zijn paard Ozosnel en begeleid door twee herauten te paard, rijdt bijna aan het eind van de stoet van de Emmastraat naar de Hoofdstraat in de richting van de Oranjestraat.

Het aankomstmoment is dit jaar dus op het Oranjeplein.

Vooraf is er allerlei gezelligheid voor en op het podium. Er is ruimte voor enkel en alleen kinderen voor het podium. Ouders, vrienden, bekenden en de kleintjes moeten een plekje zoeken achter de dranghekken. Uiteraard maakt de Sint langs die wachtenden zijn rondgang en is er ook voor hen een momentje met hem mogelijk. Na de rondgang is het tijd voor de officiële begroeting en de prijsuitreiking van de spellenmiddag.

Spellenmiddag in centrum Velp

Zoals ieder jaar kunnen alle kinderen op zaterdagmiddag aan een flink aantal activiteiten en spelletjes meedoen. Er zijn zelfs mooie prijzen te winnen. Op 15 plekken in het centrum is er wat te doen. Zo kunnen kinderen stafvangen, puzzels leggen en oplossen, boter-kaas-eieren met sintjes en pietjes spelen, pepernoten sjoelen en nog veel meer.

Bij banketbakker Teunissen kunnen kinderen hun eigen pepernoten bakken. Het verleden heeft geleerd dat er meer vraag dan aanbod is. Vanaf 12.00 uur zijn er buiten de zaak aan de Hoofdstraat kaartjes af te halen om op een bepaald tijdstip pepernoten te mogen komen maken. En jammer maar helaas: OP = OP! Vanwege de beperkte ruimte in de bakkerij mag er maximaal 1 ouder mee naar binnen, maar liever geen. Het bakken van de pepernoten begint om 13.00 uur.

De spellenmiddag begint om 13.30 uur en eindigt om 15.30 uur.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen