Veel reacties op bomenactie jarig gemeente Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – Omdat de gemeente Rheden op dinsdag 17 oktober 450 jaar bestond, trakteerde zij haar inwoners op 450 bomen. Maar liefst 733 inwoners gehoor aan de oproep om zich te melden voor een gratis boom.

Om niemand teleur te stellen, heeft de gemeente extra bomen ingekocht.

Alle deelnemers hebben inmiddels persoonlijk bericht gekregen en de actie is inmiddels gesloten. Wethouder Dorus Klomberg: “Mooi dat zoveel inwoners belangstelling hebben voor deze actie. Dat betekent dat we samen onze gemeente nog groener en duurzamer kunnen maken”.

Het belang van bomen

Veel mensen weten het bos te vinden om te ontspannen. Maar ook in de eigen tuin kun je volop genieten van de natuur dichtbij door bijvoorbeeld het planten van een boom. Bomen zorgen voor schaduw en verkoeling in huis en tuin, verbeteren de luchtkwaliteit, beperken de overlast van regenwater op het riool, bieden privacy en verhogen de kwaliteit van jouw leefomgeving. Sommige bomen zijn ook een voedselbron voor mens en dier, met ieder jaar fruit, zaden of noten. Vogels zoeken bomen en struiken als veilige nestel- of schuilplaats. Mensen voelen zich geestelijk en lichamelijk gezonder wanneer er zicht is op natuur. Bomen leveren dus een belangrijke bijdrage aan een aantrekkelijke en gezonde leefomgeving.

Meer info: www.watisjouwrheden.nl

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Dossier: 450 jaar Rheden
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen