Maak kennis met koormuziek uit de Renaissance

Foto: Projectkoor Dieren

DIEREN – In het voorjaar van 2024 start weer een nieuwe repetitieperiode van het Projectkoor Dieren. Onder leiding van Hans Schimmel oefent het koor voor een uitvoering in de Ontmoetingskerk op Palmzondag 24 maart 2024.

Tijdens eerdere projecten werd onder meer de Crucifixion van Stainer uitgevoerd en zong het koor werken van Telemann en Bach.

Dit keer staat de kerkmuziek centraal die tijdens de Renaissance werd gecomponeerd en uitgevoerd. Op het programma staan werken van onder meer Sweelinck, Palestrina, Byrd en Josquin. Het koor nodigt ook zangers uit om te reageren die nog geen ervaring hebben met deze ‘polyfone’ muziek, maar die wel graag kennis willen maken met dit repertoire. Er komen oefenbestanden beschikbaar.

De repetities zijn steeds op woensdagavond, vanaf 10 januari 2023. Ook komt er een studiedag op een zaterdag op een nader te bepalen datum. Deelname kost 45 euro per persoon. Wie belangstelling heeft om mee te zingen kan contact opnemen met Ria van Voorst via [email protected] of 0313 – 413 010.

Opgave graag zo spoedig mogelijk in verband met aanschaf muziek en reservering oefenruimte.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen