Lezing door Dr. Cinta Depondt over de visie van vredesbeweging PAX

Foto: De Serre van Rozendaal

ROZENDAAL – Op maandag 27 november 2023 om 20.00 uur geeft Dr. Cinta Depondt een lezing die georganiseerd wordt door de Filosofische Kring in de Serre van Rozendaal.

Dr. Cinta Depondt geeft de visie van de vredesbeweging PAX over het fenomeen oorlog aan de hand van de actuele conflicten. De Russische inval in Oekraïne heeft wezenlijke vraagstukken over oorlog en vrede weer grote urgentie gegeven. Cinta Depondt zal toelichten wat vredesorganisatie PAX in deze context onder vrede verstaat. Het behoud van menselijkheid, ook in situaties van extreem geweld, is een eerste stap naar vrede.

Cinta Depondt is regiohoofd voor Oost-Europa en Eurasië bij PAX, de grootste Vredesbeweging in Nederland. Vanaf 2014 heeft ze het PAX’s Ukraine programma opgezet, vooral gericht op het opzetten van dialoog-mogelijkheden. Cinta Depondt is een gevraagd inleider over zaken van oorlog, vrede, vredesopbouw en niet-
gewelddadige communicatie, met speciale aandacht voor Oekraïne en Rusland.

De kring wordt gehouden in de Serre van de kerk van Rozendaal, Kerklaan 15, 6991CM Rozendaal. Deelname € 15.-, studenten € 5.-, leerlingen van middelbare scholen, jonger dan 18 jaar, krijgen gratis toegang.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen