Boomfeestdag op de nieuwe buurtspeelplaats Spankeren

Foto: gemeente Rheden

SPANKEREN – Gemeente Rheden hield op 15 november 2023 de Boomfeestdag. 21 schoolkinderen uit groep 7 van basisschool Prinses Margrietschool uit Spankeren plantten dit jaar 30 bomen op de nieuwe buurtspeelplaats aan de Van Renselaerweg.

Wethouder Dorus Klomberg plantte samen met drie schoolkinderen de eerste boom op de buurtspeelplaats. Onder één van de bomen werd een tijdscapsule gelegd. Hierin zit een briefje waarop de namen staan van de kinderen die meededen aan deze Boomfeestdag.

De kinderen kregen een leuke rugtas mee als aandenken aan deze Boomfeestdag. De tas is gevuld met educatief materiaal, zoals een bomenpaspoort, jojo, liniaal en een keycord.

Op deze nieuwe speelplaats komt groen in de vorm van een bosplantsoen en bomen.

Een werkgroep van bewoners, kinderen en gemeente heeft samen het plan voor de nieuwe buurtspeelplaats gemaakt. Deze werd op zaterdag 18 november officieel geopend.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen