Klassiek concert met Vrouwenensemble Female Touch en harpiste Heleen Bartels

Foto: Protestantse Gemeente Rheden

RHEDEN – Op 26 november geeft vrouwenensemble Female Touch samen met harpiste Heleen Bartels een klassiek concert in de Dorpskerk in Rheden.

Female Touch bestaat uit 7 geschoolde zangeressen met ruime ervaring in koorzang. Ze zijn of waren allen verbonden aan Kamerkoor Mnemosyne uit Nijmegen. Ingeborg Hubens, dirigent van het kioskkoor, is meezingend repetitor van het ensemble. Heleen Bartels studeerde schoolmuziek en harp aan het conservatorium van Arnhem met als bijvak zang. Daarnaast heeft ze de Pabo gedaan en specialiseerde ze zich in het werken met kinderen met autisme. Het geven van concerten combineert ze met het werk als autismecoach en een baan als docent in het speciaal onderwijs. Samen brengen ze een gevarieerd programma, met al een vooruitblik op kerst.

Werken uit de afgelopen 4 eeuwen komen aan bod, met onbekende pareltjes van Caterina Assandra en Sarah Quartel en de meer bekende (koor) componisten als Morten Lauridsen en Ola Gjeilo. Een bijzonder werk zijn de Poems van Julius Röntgen, Nederlands componist en verre familie van de natuurkundige. Hij was goed bevriend met Grieg en een bewonderaar van Brahms wiens invloed te horen is in zijn Poems. Het werk wordt zelden uitgevoerd, zeer ten onrechte, want het is prachtige romantische muziek met zeer sfeervolle begeleiding van de harp. Als laatste zal de Ceremony of Carols klinken van Benjamin Britten, voor vrouwenkoor en harp. Het is een verzameling oud Engelse kerstliederen in een wat moderner jasje gestoken. Een zeer bekend en geliefd stuk.

Aanvang 15:30 uur. Kerk open vanaf 15:00 uur.

Entree: vrije gift.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen