Sinterklaas kreeg hulp van de brandweer bij aankomst in Dieren

DIEREN – Zaterdag 25 november kon Sinterklaas met zijn stoomboot niet aanmeren bij ’t Veer in Dieren vanwege het hoog water van de IJssel. Gelukkig bood de brandweer hulp. Zij haalden de goedheiligman elders van boord en brachten Sinterklaas met toeters en bellen snel naar de kade, waar al vele kinderen in weer en wind stonden te wachten.

Daar werd hij hartelijk welkom geheten door wethouder Dorus Klomberg van de gemeente Rheden. “Fijn dat u toch nog kon komen hier in Dieren, ondanks de vele regens en het hoge water. Maar ik mis toch wel een aantal Pieten dit jaar,” merkte de wethouder op. “Kijk,” zei de Sint, “daar komen ze al aan over de IJssel in vele kleine bootjes, en de Zeeverkenners Scouting Dieren en de brandweer zullen hen veilig aan land helpen.”

Hierna schudde Sinterklaas vele handjes van de kinderen langs de kade en deelde Pieten pepernoten uit. De Pietenband Olburgen en de Gelreband zorgden voor sinterklaasmuziek, wat de sfeer vergrootte, ondanks een paar stevige buien.

Nadat Sinterklaas en de Pieten de kinderen aan de IJssel uitgebreid hadden begroet, zette hij koers naar het winkelcentrum in zijn rijtuig. Om 14.00 uur arriveerde de Sint op het Callunaplein, waar allerlei activiteiten voor de kinderen van start gingen. Denk hierbij aan pietengym, speculaas happen, op de foto gaan in de photobooth of zich uitleven op de stormbaan samen met de Pieten.

Om 16.00 uur vertrok Sinterklaas en zijn gevolg weer, met de belofte dat alle kinderen hun schoen mochten zetten.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Dossier: Sinterklaas
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen