Leefbaarheidsenquête Velp Noordwest

Groepsfoto-1ML-Rotterdam
Groepsfoto-1ML-Rotterdam
Foto: Van Hall Larenstein

VELPIn december 2023 wordt een enquête uitgevoerd in Velp Noordwest naar de beleving van de leefbaarheid onder bewoners van deze wijk. Deze enquête wordt uitgevoerd door 1e -jaars studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp in opdracht van de gemeente Rheden.

Deze studenten doen de opleiding Management van de Leefomgeving, waar ze met verschillende thema’s zoals wijkbeleving, vergroening, waterbeheer en sociale kwaliteit aan de slag gaan. Deze thema’s komen terug in de enquête. De centrale vraag is: Wat vinden de bewoners van de wijk Velp Noordwest van de leefbaarheid?

Misschien heeft u de studenten al zien lopen in de wijk? Ze hebben al een inventarisatie gedaan van thema’s en ze hebben interviews gehouden. Al deze resultaten zijn verwerkt in een uitgebreide enquête, waarmee in de toekomst de leefbaarheid wellicht verbeterd kan worden.

Op vrijdag 8 december krijgen de inwoners van de wijk een papieren enquête door de brievenbus. Hierop staat ook een QR-code waarmee de enquête ook online op een telefoon of tablet kan worden invullen. Hoe meer ingevulde enquêtes, des te beter de leefbaarheid in beeld kan worden gebracht. Jong of oud, ze zien uw antwoorden graag tegemoet! (Meerdere gezinsleden kunnen dus een enquête invullen!) De enquêtes worden op 22 december opgehaald.

Voor het inleveren van op papier ingevulde enquêtes zijn er 2 inlever boxen neergezet. Deze zijn te vinden bij bakkerij Hilvers en bakkerij Meeuwissen in Velp. De inleverbox is te herkennen aan het logo van de hogeschool en de gemeente Rheden.

Voor het geval er nog onduidelijkheden of vragen zijn: Zie de uitlegvideo in dit bericht: https://edu.nl/h4pdr

De studenten zijn nu al nieuwsgierig naar de uitkomsten! Bent u benieuwd naar de resultaten kom dan gezellig langs op de bewonersavond op donderdag 25 januari van 19:30 tot 21:00 uur op de PC Bassischool “De Arnhorst”, Dillenburglaan 11. De opdrachtgevers van de gemeente Rheden zullen ook aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Kom dus vooral langs! De koffie en thee staat voor u klaar.

Contactpersoon voor de enquête is docent Daan van der Linde: [email protected]

Hogeschool Van Hall Larenstein is een internationale groene kennisinstelling, waar we met passie en kunde onderwijs verzorgen, ondersteund door toegepast onderzoek binnen diverse lectoraten. We leiden proactieve professionals op, die op een verantwoorde en ondernemende wijze een positieve bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Info op www.hvhl.nl

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen