Jaarlijks schaakkampioenschap Rheden Rozendaal in de Oase Dieren

Foto: Schaakkampioenschap Dieren

DIEREN – Schuif op zaterdag 16 december aan bij het jaarlijks schaakkampioenschap Rheden Rozendaal in de Oase in Dieren. Tot nu was het schaakkampioenschap een besloten toernooi voor alleen schakende inwoners van de gemeenten Rheden en Rozendaal. Om de onderlinge tegenstand te vergroten is het dit jaar voor het eerst een open RAPID-toernooi voor volwassenen en een Grand Prix voor de jeugd, ongeacht waar zij wonen.

Zowel de gemeente als de Regionale Schaakbond OSBO hebben met donaties dit Open toernooi mogelijk gemaakt.

RAPID toernooi voor volwassenen

Elk jaar organiseren de Rhedense schaakverenigingen het RAPID toernooi om te bepalen wie de beste schaker of jeugdschaker van de gemeente Rheden is. Vorig jaar was dat Wouter van Rijn bij de volwassenen en bij de jeugd Stijn de Jonge.

Ook nu zal aan de eind van de dag bekend zijn wie dit jaar de beste schakers van de gemeente zijn. In elke groep zijn geldprijzen te winnen maar de hoogst
geëindigde inwoner krijgt de titel “Schaakkampioen gemeente Rheden Rozendaal 2023” of “Jeugdschaakkampioen”. Dat kan een thuisschaker of een clubschaker zijn. De wethouder sport, Ronald ter Hoeven, opent om 9.50 uur het toernooi door de eerste zet te doen.

GRAND PRIX jeugdtoernooi

Voor de jeugd is er ’s middags een Grand Prix toernooi. Bij een Grand Prix worden uitslagen voor de persoonlijke rating aan de Schaakbond doorgegeven.
Ook bij de Grand Prix zijn jonge (thuis)schakers t/m 18 jaar welkom ongeacht de woonplaats. De hoogst geëindigde jeugdspeler krijgt de titel “Jeugdkampioen gemeente Rheden Rozendaal”. Het jongste raadslid van Nederland, Jelte Kolkman, zal met de eerste zet de Grand Prix om 12.30 uur openen.

Praktische informatie

  • Het toernooi vindt plaats in de Oase, Ericaplein 1 in Dieren.
  • De zaal gaat om 9.30 uur open.
  • De inschrijfkosten van schakers van buiten de gemeente bedragen € 10 voor volwassenen en € 5 voor jeugdschakers.
  • Er zijn 7 ronden. Speeltempo volwassenen is 18 minuten pp en telkens + 5 seconden increment. Speeltempo jeugd is 15 minuten + 5 sec increment.
  • De prijsuitreiking van zowel het RAPID als de Grand Prix is om 17.15 uur.
  • Aanmelden kan via [email protected]. Zie de site www.svtheothorne.nl voor verdere informatie.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen