Benefietconcert in Dorpskerk Rheden voor Oekraïne

Foto:

RHEDEN – Het Chamber Ensemble Kyiv speelt op zaterdag 30 december om 20.00 uur in de Dorpskerk in Rheden. U luistert naar muziek uit Oekraïne en andere landen die een troostrijk karakter dragen.

De musici komen uit Oekraïne op vergunning van het ministerie van Cultuur van Oekraïne, omdat hun muzikale bijdrage belangrijker wordt geacht vanwege het uitdragen van de Oekraïense cultuur. Door concerten te geven binnen en buiten Nederland zamelen zij ook geld in voor projecten in Oekraïne. Door hun spel wordt muziek een ‘levensader ’ voor hen en anderen.

“Hoe makkelijk kunnen wij dat ondersteunen door dit concert te bezoeken en tevens door een financiële bijdrage te geven voor de projecten in Oekraïne.” Zie: Foundation ‘Netherlands4Ukraine’.

De omstandigheden voor de musici verslechteren sterk door dreiging van aanslagen en een halvering van hun salarissen. Daarom ondersteunen zij de musici ook met de opbrengsten van de concerten. Zij bestaan voor de muziek, zij zijn muziek. Hoe moeilijk het daar ook voor hen is. Zij spelen door. Ook in Oekraïne.

De kosten van de concerten worden geheel gedragen door de kerkelijke gemeenten, zodat de opbrengsten ten goede komen aan projecten in Oekraïne en aan de musici.

Voor het concert in Rheden worden de vluchtelingen die in Rheden verblijven speciaal uitgenodigd en verder is het voor iedereen vrij toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage is uiteraard zeer gewenst. Het gaat om klanken van ‘hoop’ voor alle betrokkenen. Dit concert wordt georganiseerd door de St. Soloveyko en de Dorpskerk van Rheden.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen