Onbewaakte spoorwegovergang in Rheden vanaf 22 december 2023 afgesloten

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – De onbeveiligde spoorwegovergang tussen de Lentsesteeg-Brinkweg in Rheden is vanaf vrijdag 22 december tijdelijk afgesloten. Gemeente en ProRail hebben besloten om de overweg af te sluiten in afwachting van een beveiligde overweg in 2025.

Wandelaars en fietsers worden omgeleid via de beveiligde spoorwegovergang in de Oranjeweg.

Vanaf vrijdag 22 december 2023 is het voor langzaam verkeer niet meer mogelijk om het spoor over te steken. Deze situatie duurt totdat ProRail de spoorwegovergang heeft beveiligd met een AHOB (Automatische Halve Overweg Bomen) voor fietsers en wandelaars. Dit is gepland op 1 september 2025. De tijdelijke omleiding wordt met gele verkeersborden aangegeven.

Veiligheid

De huidige spoorwegovergang is een onbeveiligde openbare overweg waarop al veel bijna-aanrijdingen zijn geweest. De spoorwegovergang ligt op een route waar ook schoolgaande kinderen gebruik van maken. ProRail en de gemeente willen het risico verminderen dat er daadwerkelijk een aanrijding plaatsvindt en sluiten daarom deze Niet Actief Beveiligde Overweg (NABO) af. ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hebben samen de ambitie om de 180 NABO’s in heel Nederland op te heffen. De tijdelijke sluiting en beveiliging van de overweg Lentsesteeg-Brinkweg past binnen deze doelstelling.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen