Op een veilige en vrolijke manier het jaar 2024 tegemoet

Foto: rheden.nieuws.nl

De gemeente Rheden heeft samen met partners zoals de politie, brandweer, toezichthouders en jongerenwerk afspraken gemaakt om overlast en schade tijdens oud en nieuw te beperken. Zo willen ze ervoor zorgen dat de jaarwisseling een plezierig feest blijft voor iedereen.

Om dit te bewerkstelligen, zorgt de gemeente ervoor dat losse materialen worden verwijderd en dat afvalbakken en hondenpoepbakken ruim voor oudejaarsdag worden afgesloten.

Vuurwerkschade

De scholen hebben een brief ontvangen met handige tips en een verzoek om een contactpersoon aan te wijzen voor noodgevallen. Ook de eigenaren van bouwlocaties kregen een brief met het verzoek om losliggende en brandbare materialen op te ruimen en extra waakzaam te zijn tijdens de kerstvakantie.

De politie, Omgevingsdienst en het handhavingsteam van de gemeente houden toezicht op de opslag, verkoop en het gebruik van (illegaal) vuurwerk.

Vuurwerkschade - YouTube

In november en december hebben medewerkers van Halt op scholen diverse lessen gegeven over de risico’s van vuurwerk.

Carbidschieten

Op oudejaarsdag is het toegestaan om vuurwerk af te steken van 18.00 uur tot 02.00 uur. Carbidschieten is onder bepaalde voorwaarden buiten de bebouwde kom toegestaan op privéterrein tussen 10.00 uur en 18.00 uur. De politie en het handhavingsteam van de gemeente zullen hierop toezien.

vuurwerk

Veiligheid

Rondom scholen en voetbalkooien zijn vuurwerkvrije zones ingesteld. Het wordt aangeraden om bij het afsteken van vuurwerk een veiligheidsbril te dragen en een aansteeklont te gebruiken. Denk bij het afsteken ook aan huisdieren.

Inwoners die overlast ervaren door vuurwerk kunnen dit melden op de website van de gemeente of via het telefoonnummer van de politie: 0900 8844. In geval van nood bel je 112.

“Het jaar loopt ten einde en dat betekent dat de feestdagen voor de deur staan. Voor sommigen horen daar vuurwerkknallen bij, maar dit is niet voor iedereen een festijn. Laten we daarom ons vuurwerk volgens de regels afsteken, zodat anderen er geen hinder van ondervinden en er geen schade wordt veroorzaakt. Op die manier kunnen we er samen voor zorgen dat de feestdagen écht feestelijk blijven,” aldus burgemeester Carol van Eert.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen