Nieuwe rolstoelbus voor Plusbus Rheden Rozendaal

Foto: Plusbus

RHEDEN/ROZENDAAL – Tijdens het jaarlijkse stamppottenbuffet voor de vrijwilligers van de Plusbus Rheden Rozendaal werd de nieuwe rolsstoelbus gepresenteerd. De Mercedes Sprinter Tourer werd met veel belangstelling en enthousiasme ontvangen.

Met de aanschaf van deze rolstoelbus en de onlangs aangekochte, gebruikte Citroën Berlingo is het wagenpark van de Plusbusorganisatie weer helemaal up-to-date.

De stichting Vrijwilligers Vervoer Rheden/Rozendaal, oftewel Plusbus Rheden/Rozendaal, bestaat inmiddels 11 jaar en verzorgt ritten voor ouderen en mensen met een beperking binnen de grenzen van beide gemeenten en direct daarbuiten. Maandelijks voert de stichting bijna duizend ritten uit met ongeveer 35 vrijwilligers. Om deze ritten goed uit te kunnen voeren heeft de Plusbus Rheden/Rozendaal de beschikking over vier auto’s, t.w. een Volkswagen Caddy rolstoelauto, een Citroën Berlingo rolsstoelauto, een Peugeot personenwagen en de onlangs aangeschafte Mercedes Sprinter Tourer.

De aankoop van de tot rolstoelbus omgebouwde Sprinter heeft dankzij donaties van de Dullertsstichting en de stichting Rhederhofbeheer tot stand kunnen komen. De bus biedt plaats aan twee rolstoelen en nog eens vier passagiers.

Plusbus Rheden Rozendaal wordt gerund door vrijwilligers.

Dagelijks op werkdagen tussen 09.30 en 11.30 uur wordt het kantoor bemenst door planners, die alle aanvragen via mail, website (www.plusbusrhedenrozendaal.nl) en telefoon in behandeling nemen en de planning verzorgen voor de vier voertuigen en de vrijwillige chauffeurs. Zo’n 30 chauffeurs rijden doordeweeks en op zaterdag passagiers uit de gemeente Rheden en Rozendaal naar allerlei locaties, zoals ziekenhuizen, dagbesteding en voor sociale doeleinden.

De stichting Plusbus Rheden Rozendaal is naarstig op zoek naar planners en chauffeurs om aan alle aanvragen tegemoet te kunnen komen. Vrijwillige chauffeurs hebben zelf de keus wanneer ze willen rijden. Dat kan al vanaf één dagdeel in de week, maar gedurende meerdere dagdelen rijden wordt erg op prijs gesteld. Voor een eerste informatief gesprek kan een mail worden gestuurd naar [email protected].

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen