Plannen nieuwe woonwijk IJssel District Velp mogen door

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – De gemeenteraad van Rheden heeft op dinsdag 19 december het bestemmingsplan IJssel District Velp vastgesteld, waarmee het startschot is gegeven voor de ontwikkeling van een duurzame en aantrekkelijke woonwijk. Dit betekent dat er bijna 800 woningen kunnen komen.

Deze duurzame en aantrekkelijk woonwijk krijgt een stedelijk karakter, met een mix aan verschillende woningtypes en een ruim groen park. Het plan is om in 8 tot 10 jaar ca. 800 woningen te realiseren, met op langere termijn zelfs ruimte voor 1.100 woningen.

Woningen en voorzieningen

Het gevarieerde aanbod omvat 586 betaalbare woningen, waarvan ten minste 50 woningen bestemd zijn voor sociale huur, 386 woningen voor midden huur en 150 koopwoningen. Daarnaast komen er ongeveer 200 woningen in de vrije sector, zowel huur als koop.

De woningen zijn verdeeld over verschillende prijsklassen, variërend van kleinere tot ruimere woningen. De meeste woningen zijn appartementen of boven- en benedenwoningen. Naast woningen en een park komen er ook voorzieningen zoals een sportschool, horeca en maatschappelijke voorzieningen.

Wethouder Gea Hofstede: “Ik ben heel erg blij met dit besluit van de gemeenteraad. Hierdoor kan er een mooi plan ontstaan in een groene omgeving voor heel veel mensen die op dit moment hard op zoek zijn naar een woning. De inbreng van de omwonenden maakt dit plan nog mooier. Nu aan de slag!”

Planning

Nu het bestemmingsplan is vastgesteld, begint Rudius Vastgoed met de voorbereidingen. Volgens de huidige planning gaat de bouw van de eerste woningen eind 2024 van start. Naar verwachting zijn de eerste woningen begin 2026 klaar voor oplevering. Als eerste is de kant van de Broekstraat aan de beurt. Daar wordt begonnen met de transformatie van het ziekenhuis tot woningen. In de laatste fase wordt de nieuwbouw aan de President Kennedylaan gebouwd en het laatste deel van het park aangelegd.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen