Locaties 65 nieuwe bomen in Velp-Zuid bekend 

Foto: gemeente Rheden

VELP – In Velp-Zuid plant de gemeente Rheden de komende periode minimaal 65 nieuwe bomen. De gemeente zocht samen met het Burennetwerk Velp Zuid naar plekken en zij kregen tijdens de drukbezochte bewonersbijeenkomst in oktober nog een groot aantal suggesties van buurtbewoners.

Dat is heel mooi, want hierdoor is er een mooi beplantingsplan opgesteld. Uiteraard nadat ook goed is gecontroleerd of de plek geschikt is vanwege bijvoorbeeld de aanwezigheid van kabels, leidingen en/of riolering. De Firma Kapona gaat de bomen planten en de verwachting is dat de werkzaamheden half maart afgerond kunnen worden. 

Locaties  

Op www.watisjouwrheden.nl is meer informatie te vinden over de locaties, om welke boomsoort het gaat en andere eigenschappen. 

Extra onderzoek op 24 plekken 

Op vrijdag 12 januari worden 24 locaties nog nader onderzocht op de aanwezigheid van eventuele niet gesprongen explosieven. Het bedrijf ECG uit Wijchen voert die werkzaamheden uit. Eventueel gevonden explosieven worden uiteraard opgegraven en afgevoerd zodat de boom geplant kan worden. 

Meer bomen is meer koelte 

Bomen brengen verkoeling en gaan hittestress tegen. Ze verfraaien de omgeving en ze vergroten de natuurwaarde en biodiversiteit. In Velp Zuid komen bomen met verschillende bloeikleur en bloeitijden, met en zonder vruchten en grotere bomen waar het kan, maar als de ruimte beperkt is komt er een kleiner blijvende bomen. Het gebied waarvoor de bomen zijn uitgezocht ligt ten zuiden van de spoorlijn en ten westen van de President Kennedylaan in Velp.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen