Informatiebijeenkomst inzake verkeersbesluit Schietbergseweg Rheden snel afgelopen

Foto: rheden.nieuws.nl

INGEZONDEN – Dinsdag 9 januari was het zover! Aanwonenden en belanghebbenden waren door de gemeente Rheden uitgenodigd om de toekomst van de Schietbergseweg te bespreken.

Wat een grote opkomst! Veel omwonenden voelen zich echt betrokken bij de toekomstplannen en…. hebben hier een duidelijke mening over.

Al snel werd duidelijk dat de gemeente op korte termijn over zal gaan tot het instellen van 2-richting verkeer op de hele Schietbergseweg. Hoe het veilig zal kunnen? Daar moeten we ons over buigen, aldus Martijn Mur, de programmamanager Masterplan Veluwezoom. “We horen graag de plannen en ideeën hierover van u”.

Maar helaas verliep de avond in het Dorpshuis in Rheden niet goed. Al snel werd duidelijk dat het overgrote deel van de aanwezigen het opnieuw instellen van een tweerichtingsverkeer op de Schietbergseweg niet zag zitten. Slecht voor de natuur en totaal onveilig.

Toch gaat het college van B&W, zo maakte Martijn Mur duidelijk, binnenkort het verkeersbesluit nemen om de weg weer een 2–richtingsweg te maken. “Daarnaast kunnen wij om tafel om voorstellen te maken voor een andere wegindeling.”

De Stichting Red Heuven zet zich al een aantal jaren in om de natuur in dit gebied niet onder de recreatieve druk te laten bezwijken. Zij hebben er in diverse gesprekken met de gemeente voor gepleit om eerst de voorstellen voor een nadere wegindeling duidelijk te hebben voordat er een verkeersbesluit wordt genomen. Pas na een andere indeling kun je kijken of de weg weer veilig kan zijn en of je op een verantwoorde manier door het kwetsbare en gehavende heidegebied van de Posbank kunt rijden.

“Waarom nu eerst via een verkeersbesluit de weg weer toegankelijk maken voor 2 richtingen en daarna pas naar de nadere maatregelen kijken? Onbegrijpelijk!” Aldus Dick van der Kolk, voorzitter van de Stichting.

Al na ruim een half uur verlaat het grootste deel van de aanwezigen boos de zaal. Er overheerst het gevoel dat dit geen echte inspraak is. De besluiten lijken al vast te staan. Jammer!

Kijk voor meer informatie ook op: https://redheuven.nl/

Ingezonden door: Dick van der Kolk, voorzitter van de Stichting

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen