Vitens plant nieuwe drinkwaterproductielocatie in Ellecom

Foto: Vitens

ELLECOM – Vitens, het drinkwaterbedrijf, heeft plannen voor de bouw van een moderne drinkwaterproductielocatie in Ellecom, gemeente Rheden. De beoogde nieuwbouw zal zich naast het huidige productiebedrijf bevinden, op het eigen terrein. Het geproduceerde drinkwater zal voornamelijk bestemd zijn voor de regio Rheden, Dieren en de Liemers.

Het bestaande drinkwaterproductiebedrijf van Vitens in Ellecom dateert uit 1960 en is verouderd, waardoor het proces van het produceren van schoon en veilig drinkwater steeds meer uitdagingen met zich meebrengt. Om ook in de toekomst dagelijks betrouwbaar en vers drinkwater te kunnen garanderen, is nieuwbouw onontkoombaar. De huidige installatie leent zich niet voor renovatie. Daarnaast biedt de nieuwbouw van de productielocatie de mogelijkheid om een toekomstbestendige, duurzame, en natuurinclusieve drinkwatervoorziening te realiseren, wat aansluit bij de ambitie van Vitens: elke druppel duurzaam in 2030.

De hoeveelheid gewonnen water blijft gelijk aan de huidige situatie (6 miljoen m3 per jaar). Het gaat dus alleen om de bouw van een nieuwe productielocatie om de oude locatie te vervangen, die na meer dan 60 jaar met pensioen gaat. Vitens heeft onlangs het eerste deel van de omgevingsvergunning ingediend bij de gemeente Rheden om uiteindelijk te kunnen starten met de bouwwerkzaamheden. De exacte startdatum van de werkzaamheden is momenteel nog niet bekend. Vitens plant later dit jaar een avond waarin de plannen voor de nieuwbouw nader zullen worden toegelicht. Zodra hier meer over bekend is, zal Vitens dit communiceren via diverse kanalen, waaronder de website van Vitens.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen