Volg een leuke cursus bij IVN Natuureducatie Arnhem

Foto: IVN

REGIO – IVN Natuureducatie Arnhem maakt een vliegende start met de natuur-cursussen in 2024. Het cursusaanbod en diverse andere activiteiten zijn nu te vinden op de website www.ivn.nl/afdeling/arnhem. De eerste lesavonden starten al in februari en maart:

moestuinWoensdag 21 februari: Cursus Moestuinieren.

De cursus bestaat uit drie woensdagavonden, verspreid over het voorjaar, met drie hoofdonderdelen:

  • Opstarten van de tuin: Bodembewerking en bodemzorg, vruchtwisseling, teeltplan maken en zaaien.
  • Verzorging van gewassen: Watergeven, onkruid beheersen, natuurlijk bemesten, omgaan met slakken, ziekte en plagen in de tuin.
  • Oogsten: Een heel seizoen oogsten van bekende maar ook minder bekende gewassen.

Het is handig om een moestuintje te starten/al te hebben, als je meedoet. Voor deze cursus zijn nog enkele plaatsen vrij.

Donderdag 29 februari: Groencursus Voorjaar.

In negen lesavonden en zeven excursie-ochtenden passeren zeer diverse hoofdonderwerpen de revue;
theorie met wat onderbouwend materiaal op de lesavond en de veelal aansluitende zaterdagochtend snuiven van de praktijk in excursies op verschillende locaties in en om Arnhem.
Voor deze cursus zijn nog enkele plaatsen vrij.

Pimpelmees en koolmeesWoensdag 13 maart:  Vogelcursus.

Deze instapcursus Vogels neemt je mee in het herkennen van de meeste vogels in je eigen woonomgeving en het park of bos in de buurt. Op een enthousiaste, maar vooral overzichtelijke manier leer je kijken wat er zoal vliegt, loopt, zwemt en kruipt. Vier lesavonden op woensdagavond en drie excursies op zondagochtend.

Tamme oranjetipDinsdag 19 maart: Vlindercursus.

Ontdek de betoverende wereld van dagvlinders tijdens onze Vlindercursus voor (beginnende) vlinderliefhebbers! Gedurende deze cursus vergroot je in korte tijd je kennis over de wereld van dagvlinders en leer je de natuur door hun ogen te zien. Door interactieve en boeiende lessen ontwikkel je een dieper begrip voor de vlinders om je heen. Laat je leiden door ervaren docenten en dompel jezelf onder in de wonderlijke wereld van deze kleurrijke insecten. Drie lesavonden en één excursie-ochtend.

Kijk voor meer extra informatie op de website www.ivn.nl/afdeling/arnhem

Hiernaast ontwikkelt IVN Natuur-educatie Arnhem doorlopend nieuwe, voor het publiek toegankelijke cursussen en andere activiteiten. Je bent welkom om meer te genieten van de natuur!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen