Fossielen zoeken en zelf maken in Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Heb je altijd al zelf fossielen willen zoeken en ben je benieuwd hoe die eigenlijk ontstaan? Kom dan op vrijdag 16 februari naar het Gelders Geologisch Museum. Hier kan je niet alleen fossielen komen zoeken, maar ook zelf gaan maken.

Fossielen zijn versteende resten van dieren of planten of de versteende afdruk daarvan. Die worden gewoonlijk in de natuur gevonden, maar in het museum  brengen ze de natuur deze vakantie dichterbij, zodat je ze in het museum gaat zoeken.

Daarnaast ga je zelf ook fossielen maken. Hoe is dat al die miljoenen jaren geleden in het werk gegaan? Nou, dat kan je nu zelf doen.
Alle fossielen die je vindt en maakt, mag je na afloop natuurlijk mee naar huis nemen. Ook is een consumptie inbegrepen bij de prijs van € 10,-. Ze starten om 10:00 uur en rond 12:00 uur zijn ze klaar.

Het is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

Aanmelden kan alleen via 026-3642996 tijdens openingstijden (di-zo 12:00-17:00 uur). De groep is maximaal 12 personen. Graag tot ziens in het Gelders Geologisch Museum, Parkstraat 32, Velp.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen