BIZ Centrum Rheden gaat door!

Foto: BIZ Centrum Rheden

RHEDEN – In het dorp Rheden is de laatste vijf jaar de ondernemersvereniging BIZ-Centrum Rheden actief. De BIZ staat voor BedrijvenInvesteringsZone en zorgt ervoor dat ondernemers gezamenlijk investeren om het winkelgebied van Rheden aantrekkelijker én leefbaarder te maken.

Eens in de vijf jaar moet voor de BIZ een draagvlakmeting onder de deelnemers uitgevoerd worden. Deze meting is afgelopen december door de gemeente Rheden verricht. De wet schrijft voor dat minimaal de helft van de ondernemers in het gebied moet meedoen en daarvan moet minimaal 2/3 akkoord gaan met het instellen van een BIZ.

Positieve uitslag

Van de ondernemers in het centrumgebied reageerde 57% en daarvan was 92% voorstemmer. Hieruit blijkt dat de draagvlakmeting ruimschoots voldoet aan de wettelijke eisen om een dergelijke zone in te stellen. De gemeenteraad is in oktober 2023 al akkoord gegaan met de invoering van de BIZ onder voorwaarde van een positieve uitslag.

Ondernemers zorgen voor aantrekkelijk centrum

BIZ-Centrum Rheden verzorgt onder meer de fleurige bloembakken in de zomer, de feestverlichting in de winter en de verlichte kerstboom op het Dorpsplein. Daarnaast is de BIZ één van de organisatoren van het Bonte Schaap Festival en de Sint intocht. In de wintermaanden verzorgt de BIZ de december actie en Kerst op het Plein. Tot slot is BIZ-Centrum Rheden een gedegen gesprekspartner binnen de Rhedense gemeenschap en neemt daarbij de verantwoordelijkheid voor de leefbaarheid in het dorp.

Rob Neijenhuis, covoorzitter vereniging BIZ Centrum Rheden:

“De uitslag laat duidelijk zien dat de ondernemers in het centrumgebied van Rheden ook de komende jaren willen samenwerken om van het centrum iets moois van te maken.”

Wethouder Ronald ter Hoeven:

“Ik ben erg blij met deze positieve uitslag. Een bedrijveninvesteringszone draagt zeker bij aan een aantrekkelijk en levendig winkelgebied in Rheden. Dat is fijn voor ondernemers maar zeker ook voor onze inwoners en toeristen.”

(Bijschrift foto: Foto gemaakt bij WIJ Fashion in de Groenestraat, de beide voorzitters van vereniging BIZ Centrum Rheden; uiterst links Rob Neijenhuis (Schoenmakerij) en uiterst rechts Gaetano Mammina (IJsclusief). Rechts naast Rob Neijenhuis wethouder Ronald ter Hoeven van economische zaken en daarnaast Ciss van Bloemen en Wonen. Links van Gaetano Mammina, de dames Nathalie en Patries van WIJ Fashion)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen