Reactie van GroenLinks op mogelijke komst van McDonald’s in Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

INGEZONDEN – Op 22 december 2023, op de valreep naar het nieuwe jaar, is door McDonald’s een verzoek omgevingsvergunning ingediend om op de Arnhemsestraatweg 69 een fast food restaurant te vestigen.

Op deze locatie tussen Velp en Rheden is nu een chinees restaurant gevestigd. Wij hebben grote zorgen over de impact van een ‘drive thru’ restaurant op deze locatie en zijn dan ook niet blij met de aanvraag van McDonald’s. Om die reden hebben wij vragen gesteld tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 30 januari 2024.

Want wat betekent dit voor bijvoorbeeld de ruimtelijke omgeving, verlichting en verkeersoverlast- en veiligheid? Niet alleen overdag maar ook in de avonden? En niet te vergeten: overlast door zwerfvuil? We willen een schone gemeente zijn, zonder zwerfvuil! Vele vrijwilligers komen nu al teveel afval tegen. We willen deze mensen een hart onder de riem steken: GroenLinks streeft ernaar de bron van vervuiling aan te pakken!

Liever zien wij geen horecavestiging of bedrijf meer op deze plek. Maar helaas… het bestemmingsplan is vastgesteld in 2009, in een tijd dat er nog -te- weinig aandacht was voor de groene ruimte en bescherming van de natuur.

De beoordeling van de aanvraag door het college wordt in april 2024 verwacht. Ondertussen gaat de wethouder in gesprek met omwonenden en McDonald’s, we ondersteunen dit van harte!

Ingezonden door: Herriët Heersink, vanuit de fractie van GroenLinks Rheden

Toevoeging:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen