Zet je één uurtje in voor Amnesty

Foto: velp.rozendaal.amnesty.nl

RHEDEN/ROZENDAAL – Het laatste jaar lijkt de drempel voor oorlog, agressie en onderdrukking steeds lager te worden. Een van de organisaties die hier aandacht voor blijft vragen is Amnesty International.

En Amnesty boekt succes: elk jaar komen er weer mensenrechtenactivisten vrij, komen moeders uit de gevangenis die opheldering hadden geëist over hun verdwenen zoon, worden de daders van martelingen voor de rechter gedaagd.

Amnesty kan dat alleen doen vanwege donaties en omdat allerlei mensen geld binnenhalen via de jaarlijkse collecte. Want Amnesty neemt geen geld van overheden of bedrijven aan. Helaas komen er steeds minder collectanten. In Velp/Rozendaal gingen ze van 45 collectanten 5 jaar geleden naar 20 nu, waarvan vier voor Rozendaal, tien voor Velp en zes voor Rheden. Dat is echt heel weinig om zo’n belangrijke organisatie van genoeg geld te voorzien.

Amnesty maakt echt het verschil. Help jij mee die positieve bijdrage te vergroten? Meld je dan aan als collectant. Je hebt vast wel een uurtje over om in de week van 10 -16 maart 2024 te collecteren. Je kunt aangeven welke straat je wilt. Als je niet kunt collecteren kun je ook een online collectebus aanmaken, lekker vanuit huis. Dus mensen uit Rheden, Velp en Rozendaal: vraag om info of meld je aan via: [email protected]

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen