Voorstel voor straatnamen nieuwe woonwijk IJssel District in Velp

Foto: gemeente Rheden

VELP – Op het terrein van het voormalig ziekenhuis Rijnstate Velp aan de President Kennedylaan in Velp (IJssel District) start dit jaar de bouw van een nieuwe, moderne en duurzame wijk met ca. 800 woningen en dus ook straten. Deze zeven nieuwe straten moeten een naam krijgen.

Het college stelt de raad voor vijf straten te vernoemen naar vrouwen en twee naar mannen. Dit komt tegemoet aan het verzoek van de raad om meer vrouwennamen toe te kennen. Daarom is o.a. gezocht naar toepasselijke vrouwennamen zoals voormalige medewerksters van het Ziekenhuis Rijnstate Velp. Daarvoor is navraag gedaan bij de Oudheidkundig Kring Rheden-Rozendaal en het Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Verder is er gebruik gemaakt van een namenlijst die een raadslid enige tijd geleden samengesteld heeft. Daarnaast is het college van mening dat de naam van de bekende Dr. Aletta Jacobs hier niet mag ontbreken. Aletta Jacobs is de eerste vrouw in Nederland die officieel wordt toegelaten tot de universiteit. Ook is ze de eerste vrouw die arts wordt en de eerste vrouw die promoveert. In Nederland is ze bekend als boegbeeld van de eerste feministische golf en vanwege haar strijd voor vrouwenkiesrecht.

De voorgestelde namen

  1. Dr. Aletta Jacobsstraat
  2. Zuster Vuurensstraat
  3. Zuster Kwerreveldstraat
  4. Zuster Harteveltstraat
  5. Dokter Pantekoekstraat
  6. Zuster van Zwolstraat
  7. Dokter Scherpenhuysenstraat
  8. President Kennedylaan (Bestaand)

Raadsvergadering

De planning is dat het voorstel over de straatnamen aan de orde komt in de voorbereidende vergadering van de raad op dinsdag 12 maart en dat raad in de vergadering van dinsdag 26 maart hierover een besluit neemt.  Wie in wil spreken over dit onderwerp op 12 maart, kan zich melden bij de griffie via [email protected] De vergaderingen zijn online te volgen via  Live volgen | Uitzending gemist – Gemeenteraad (rheden.nl)

Straatnamen IJsseldistrict Velp - gemeente Rheden

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen