Carnaval is weer de baas!

RHEDEN – Op woensdag 7 februari opende de loco-burgemeester Ronald ter Hoeven om 20:11 uur het carnavalsseizoen 2024 door symbolisch de sleutels te overhandigen aan de vijf erkende carnavalsverenigingen van de gemeente Rheden. Het feest vond plaats in Restaurant de Deel aan de Heuvenseweg in Rheden.

De avond begon om 19:30 uur met een warm onthaal met koffie en lekkernijen, waarna om 20:00 uur het officiële programma van start ging. Het restaurant De Deel was tot de nok toe gevuld toen de vijf carnavalsverenigingen – Cv..De Nölers, deBloaspiepkes, Cv.. De Heiknüüters, Cv.de Narrenkap, en Cv. De Deurdauwers – werden verwelkomd door het vrolijke geluid van het Pret Orkest “Zo toeter als”.

Joost Elbers, voorzitter van het Overleg Erkende Carnavalsverenigingen Gemeente Rheden, verwelkomde om 20:11 uur alle aanwezigen. Na een toespraak van Ton Jansen, de President van C.v de Deurdauwers, nam loco-burgemeester Ronald ter Hoeven het woord over. Hij vertelde dat burgemeester Carel v Eert en wethouder Paul Hofman helaas afwezig waren vanwege ziekte, maar beloofde desondanks plechtig om de sleuteloverhandiging volgend jaar weer in het nieuwe gemeentehuis in De Steeg te laten plaatsvinden. Hij wenste iedereen een geweldig en plezierig carnaval toe, en haastte zich om de sleutels te overhandigen, in afwachting van de vele mooie optredens die nog zouden volgen die avond.

Na een speciaal dankwoord aan de leden van het Overleg Erkende Carnavalsverenigingen Gemeente Rheden, werd Ben Jordens naar voren geroepen. Hij werd extra bedankt voor zijn jarenlange inzet als bestuurslid in diverse functies bij onder andere Cv. de Blaospiepkes en andere verenigingen, en kreeg de eer om benoemd te worden tot Ridder in de Orde van de 7 Dorpen. Een welgemeende felicitatie volgde!

Het feest werd voortgezet met diverse carnavaleske optredens, waaronder dansen van de Breurtjes, de dames met het Trojka-lied, de dansgroep Sonnenblumen, een operatiekamer act, en het bierpul lied.

Het officiële programma duurde tot ongeveer 21:30 uur, waarna er tot 22:15 uur gelegenheid was om onder het genot van een hapje en een drankje gezellig na te praten. Deze avond was mede georganiseerd door het Overleg Erkende Carnavalsverenigingen Gemeente Rheden, en werd met recht een bijzonder geslaagde avond genoemd! Wij wensen alle carnavalisten de komende dagen heel veel plezier! Alaaf!

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen