Nieuwe focus op de Kenniscampus Arnhem-Velp

Foto: gemeente Rheden

VELP/ARNHEM – De Kenniscampus Arnhem-Velp, het gebied rondom HAN University of Applied Sciences, Yuverta en Hogeschool Van Hall Larenstein, aan de grens van Arnhem en Velp, krijgt een boost. Dit is belangrijk om de onderwijs- en kennisinstellingen aantrekkelijker te maken voor studenten. Op 1 februari hebben ze samen met de gemeenten Arnhem en Rheden een overeenkomst getekend om de Kenniscampus Arnhem-Velp verder te ontwikkelen.

De regio Arnhem ontwikkelt zich tot een internationaal centrum van innovatie op het gebied van energietransitie, circulaire economie en duurzaamheid. De Kenniscampus Arnhem-Velp wordt een plek waar ‘groene’ opleidingen samenkomen. Bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen slaan hier de handen ineen voor innovatie. De kenniscampus biedt een breed scala aan HBO- en MBO-opleidingen en onderzoeksmogelijkheden. Het moet een herkenbare plek worden waar studenten graag naartoe komen. Ook biedt de kenniscampus masterstudies en bijscholing voor werkenden.

Eén campus

Studenten zijn van groot belang voor de regio. Ze brengen leven in de stad, stimuleren creativiteit en dragen bij aan de lokale economie en de arbeidsmarkt. Goede onderwijsinstellingen trekken niet alleen studenten aan, maar maken de regio ook aantrekkelijker voor bewoners en bedrijven. Hoewel de onderwijsinstellingen dicht bij elkaar liggen, wordt het gebied nu herzien om als één campus te functioneren.

Inspirerende omgeving

De Kenniscampus Arnhem-Velp zal een inspirerende omgeving worden waar onderwijs, onderzoek en het werkveld samenkomen. “Met onze samenwerking en dit mooie initiatief verwachten wij dat dit gebied nog beter aansluit bij de ambities om in een groene omgeving te leren, werken, recreëren en wonen,” aldus Yvonne de Haan, voorzitter van de stuurgroep Kenniscampus Arnhem-Velp en vicevoorzitter College van Bestuur HAN.

Meer samenwerking

De partijen gaan onderzoeken hoe ze beter kunnen samenwerken op het gebied van onderwijs en onderzoek. Bijvoorbeeld door verschillende opleidingen beter op elkaar te laten aansluiten. Ook willen ze faciliteiten, zoals onderwijs- en onderzoeksruimten, ruimten voor startups en ontmoetingsplekken, meer delen. Ook wordt gekeken naar voldoende studentenhuisvesting en verbetering van de bereikbaarheid van de campus. Verder streven ze naar een gemeenschappelijke huisstijl voor de hele campus, bijvoorbeeld voor bewegwijzering, om de kenniscampus als één geheel te presenteren.

Bewoners betrekken

In het vervolgtraject worden ook omwonenden van de kenniscampus in Arnhem en Velp bij de plannen betrokken. HAN University of Applied Sciences, Yuverta, Hogeschool van Hall Larenstein en de gemeenten Arnhem en Rheden zien deze overeenkomst als een mooi voorbeeld van hoe overheid, bedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen samenwerken aan oplossingen voor morgen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen