Muzikale Magie in Kerkje De Oude Jan met Tetiana Bielikova (27) en Dmytro Udovychenko (24)

Foto: Tetiana Bielikova-Dmytro Udovychenko

VELP – Het zijn twee zielen met een passie voor muziek en romantiek: Tetiana Bielikova (27) en Dmytro Udovychenko (24) uit Oekraïne. Beiden werken en studeren ze in Duitsland, en sinds het begin van de Russische oorlog tegen Oekraïne hebben ze deelgenomen aan talloze benefietconcerten, zelfs hier in Nederland. Op zondag 18 februari 2024, vanaf 15.30 uur, zullen ze schitteren in het Romaanse kerkje De Oude Jan in Velp.

Betoverende Klanken en Virtuoze Prestaties

Het programma opent met een Caprice; een vrolijke, vlinderachtige compositie voor viool en piano, gebaseerd op een pianostuk van Camille Saint-Saëns, gearrangeerd door de Belgische violist/componist Eugène Ysaÿe. Daarnaast zullen ze een sonate ten gehore brengen van de hand van verschillende componisten: Brahms, Schumann en diens leerling Dietrich. Na enkele virtuoze caprices van Paganini en samenspel in een werk van Karol Szymanowski, sluiten ze het concert af met een spetterende finale: de virtuoze Carmen Fantasie. Deze filmcompositie, gebaseerd op Georges Bizets opera Carmen, werd in 1946 genomineerd voor een Oscar en geschreven door de Duits/Joodse componist Frans Waxman voor de film Humoresque.

Dmytro Udovychenko (23), geboren in Charkov, Oekraïne, begon zijn muzikale reis aan de plaatselijke muziekschool voor getalenteerde kinderen en vervolgde zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten in het Duitse Essen. Dmytro heeft al belangrijke internationale prijzen gewonnen, waaronder op het Jascha Heifetz Vioolconcours in Litouwen en bij de Josef Joachim-wedstrijd in Hannover. Recentelijk won hij eerste prijzen op de III Singapore International Violin Competition en het International Violin Concours in Montreal. Sinds oktober 2022 studeert Dmytro aan de prestigieuze Kronberg Academy in Duitsland, die een selecte groep musici opleidt.

Tetiana Bielikova (27) werd geboren in het Oosten van Oekraïne en begon op vijfjarige leeftijd piano te spelen. Vanaf haar vijftiende studeerde ze in Charkov en voltooide ze haar studie aan de National University of Arts. Sinds 2018 studeerde Tetiana in het Duitse Essen aan de Folkwang Universität der Künste, waar ze onlangs Cum Laude haar Masterdiploma behaalde. Ze werkt nu als repetitor aan deze universiteit en geeft ook les aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf. Tetiana heeft opgetreden met Oekraïense en Duitse orkesten en heeft deelgenomen aan internationale festivals in Kiev, Charkov, Lissabon en Madrid. Een hoogtepunt was de eerste prijs die ze in 2022 won op de International Summer Academy “Verao Classico” in Lissabon.

Locatie en Kaartverkoop

Het concert vindt plaats in Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp, vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 18, maar Vrienden van De Oude Jan betalen slechts € 13. Bezitters van de Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar kunnen een kaartje kopen voor € 8, en kinderen hebben gratis toegang. Kaarten zijn verkrijgbaar bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp, en indien nog beschikbaar ook ter plaatse vanaf 15.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.vriendenvandeoudejan.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen