De Energiewinkel in Dieren is geopend

DIEREN – Op zaterdag 10 februari 2024 is de Energiewinkel in de Ontmoetingskerk in Dieren-West geopend in het bijzijn van wethouder Paul Hofman.

De Energiewinkel is een initiatief van Werkgroep Duurzaam Dieren-West (WDDW) en gemeente Rheden

Inwoners van de gemeente Rheden kunnen vanaf 10 februari tijdens openingstijden vrijblijvend binnenwandelen in De Energiewinkel als zij vragen hebben over energiebesparende maatregelen, zoals het isoleren van hun woning, het plaatsen van zonnepanelen en het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Maar ook als zij vragen hebben over de subsidiemogelijkheden voor duurzaamheidsmaatregelen.

Het programma op 10 februari zag er als volgt uit: 

  • 11:00 – Een warm welkom met een kopje koffie
  • 11:15 – De officiële opening met een inspirerend woord van wethouder Paul Hofman en Cees Alberts (lid van WDDW en vrijwilligerscoördinator van de Energiewinkel)
  • 11:30 – Rondkijken in de nieuwe winkel
  • 12:00 – Afsluiting met soep en een broodje

Aardgasvrije wijk in Dieren- West

In oktober 2023 heeft de gemeenteraad het Wijkuitvoeringsplan Dieren-West vastgesteld. De wijk Dieren-West is de eerste wijk in de gemeente Rheden die de komende jaren aardgasvrij moet worden. De opening van de Energiewinkel is de eerste stap om wijkbewoners te ondersteunen in dat proces, maar ook inwoners van buiten de wijk kunnen hier terecht voor informatie.

De Energiewinkel in Dieren is geopend

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen