Groot onderhoud aan het riool in Velp-Noord en Dieren-Oost

Foto: Foter.com

VELP/DIEREN – Vanaf 4 maart zal de gemeente Rheden in diverse straten van Dieren-Oost en Velp-Noord rioolbuizen grondig reinigen en inspecteren. Met behulp van een gespecialiseerde vrachtwagen worden de hoofdriolen onder hoge druk doorgespoeld, waardoor de capaciteit van het riool behouden blijft en verstoppingen worden voorkomen.

Na het doorspoelen wordt het vuile water opgezogen, waardoor zand en vuilophoping uit de rioolbuizen worden verwijderd.

Hinder door werkzaamheden

De werkzaamheden in elk straatdeel duren maximaal enkele uren. In de meeste gevallen zullen inwoners geen hinder ondervinden, maar het kan voorkomen dat de vrachtwagen tijdelijk een weg of oprit blokkeert. Tijdens het reinigen kan er wat water spetteren in de toiletpot door luchtverplaatsingen, maar dit betreft schoon water uit het waterslot en geen rioolwater.

Om dit te voorkomen, wordt aanbevolen om tijdens de werkzaamheden de toiletdeksel gesloten te houden. Eventuele stank kan voorkomen doordat het water uit de pot of sifon weg is en niet meer als stankafsluiting fungeert. Na het doorspoelen van het toilet of het laten lopen van de kraan zal de stank snel verdwijnen.

Naast het reinigen van de riolen zal de gemeente ook inspecteren op eventuele gebreken.

Dit gebeurt door een camera door het riool te laten rijden, aangestuurd vanuit een bestelbus. Eventuele herstel- of verbeteringsmaatregelen zullen op een later moment plaatsvinden.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen