Volvo Snertrit doet zijn naam eer aan ”Het was snertweer!”

Foto: Volvo Klassieker Vereniging

DIEREN – Op 18 februari werd in Regio Oost van de Volvo Klassieker Vereniging de Snertrit gereden, start en finish was bij activiteitenpark de Veluwse Poort in Dieren. Deze rit deed op allerlei manieren zijn naam eer aan.

De regen kwam in grote hoeveelheden de gehele dag naar beneden, voor sommige deelnemers was dit een reden om af te zeggen, wellicht was de Volvo niet waterdicht. Maar de meeste deelnemers kwamen toch vol goede moed naar Dieren. Een veel gehoorde uitspraak was dan ook: “Bij de Snertrit hoort snertweer”.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Volvo Klassieker Vereniging Snertrit 2024 Dieren

De route was schitterend, wel moest er goed opgelet worden want er werden vragen gesteld onderweg. Bij de eerste rotonde in Dieren was het meteen raak: bijna alle klassieke Volvo’s reden de rotonde 5 kwart, er moesten namelijk schapen geteld worden en die stonden over de gehele rotonde. “Ik denk dat menig weggebruiker vreemd heeft opgekeken.”

Daarna volgde het schitterende natuurgebied de Posbank. De route beschreef een mooi uitkijkpunt, echt de moeite waard om even uit te stappen. Maar aangezien het snertweer nog steeds aanhield was daar weinig animo voor. Toch mocht dit de pret niet drukken. De route kwam over mooie wegen en door leuke dorpjes en de hoeveelheid klassieke Volvo’s die je daar dan tegen komt maakt het extra mooi.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Volvo Klassieker Vereniging Snertrit 2024 Dieren

De route was zo’n 115 kilometer, helaas was het voor een aantal deelnemers echt een snertrit. Zo staat er één met een lekke band zonder reservewiel, is er een V-snaar verloren en zijn er accuproblemen geweest. Gelukkig zijn er altijd mede clubleden die je graag uit de brand helpen. Als iedereen weer gearriveerd is krijgen we de antwoorden op de vragen. Niet iedereen is het met de antwoorden eens en er wordt geprobeerd om over sommige vragen in discussie te gaan maar de jury heeft besloten en de uitslag staat.

Gelukkig was er een goede sponsor: Volvo Klassiekers uit Barneveld. Deze heeft voor vele prijzen gezorgd dus er gingen veel mensen met een mooie prijs naar huis, dit werd volop gewaardeerd. Daarna kon er echt genoten worden van de snert en deze was goedgevuld en smaakte goed.

Kortom een geslaagde Snertrit 2024 met veel snert!

Volvo Klassieker Vereniging Snertrit 2024 Dieren

Kijk voor meer informatie ook op:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen