Zondagmiddagconcert in Dorpskerk Rheden: ‘Denken en Dansen‘

Foto: rheden.nieuws.nl, Theo Jansen

RHEDEN – Op zondagmiddag 25 februari vindt in de Dorpskerk in Rheden weer een concert plaats in de serie zondagmiddagconcerten. Onder de noemer ‘Denken en Dansen‘ brengen twee gezelschappen uit Arnhem, Kamerkoor Novo Cantare en het Arnhems Klarinettenkoor, een gevarieerd programma met meerdere gezichten.

Ze klinken samen en afzonderlijk, in wereldlijke en geestelijke muziek nu eens vrolijk, dan weer ernstig of melancholisch. Luister naar (Zuid-)Amerikaanse en (Oost-)Europese muziek uit de 19e, 20ste en 21ste eeuw. Laat je meevoeren door het Stabat Mater (1884) van Josef Rheinberger, en word verrast door een hedendaagse tango uit de buurt van Arnhem. Saai wordt deze zondagmiddag niet! Meer info: www.novocantare.nl

Het concert begint om 15:30 uur. De kerk is vanaf 15:00 toegankelijk en vooraf wordt u ontvangen met een gratis kopje koffie of thee met wat lekkers. De entree is geheel gratis, wel is er een vrijwillige collecte achteraf.

Programma

Arnhems Klarinettenkoor:

 • Serenade for winds (dl.1) Antonin Dvořák (1841-1904)

Kamerkoor Novo Cantare:

 • Peace I leave with you Amy Beach (1867-1944)
 • Media Vita Kerensa Briggs (*1991)
 • Abendlied Joseph Rheinberger (1839-1901)

Novo Cantare samen met Arnhems Klarinettenkoor:

 • Stabat Mater Joseph Rheinberger (arr. Van Nimwegen)

Arnhems Klarinettenkoor:

 • Jewish Suite M. Mangani (*1966)

Kamerkoor Novo Cantare:

 • Abendfeier in Venedig Clara Schumann (1819-1896)
 • Sure on this shining night Samuel Barber (1910-1981) (met piano)
 • Earth Song Frank Ticheli (*1958)

Arnhems Klarinettenkoor:

 • Libertango Astor Piazzolla (1921-1992)

Novo Cantare samen met Arnhems Klarinettenkoor:

 • Neergeslagen Ogen Dolf de Kinkelder (*1953) (arr. De Kinkelder)

Arnhems Klarinettenkoor:

 • Puszta (dl. 1) J. van der Roost (*1956)

Het Arnhems Klarinettenkoor (AKK)

opgericht in 1989, is een muziekensemble dat uit enkel klarinetten bestaat. In Nederland is dit een bijzonder gegeven; er zijn maar een paar vergelijkbare ensembles. De naam “Klarinettenkoor” is afgeleid van de in Amerika veel voorkomende Clarinet Choirs. Daar wordt op High Schools veel aan sport en muziek gedaan. Men groepeert alle klarinetten samen en vormt zo een Clarinet Choir, net zoals zangers die met hun verschillende stemmen samen een koor vormen. Zo is het AKK aan haar naam gekomen: Arnhems Klarinettenkoor. Het AKK bestaat uit ongeveer 25 amateur-klarinettisten die de es-, bes-, alt-, contra-alt-, bas- en contrabasklarinet bespelen. Het repertoire van het AKK omvat ruim 200 partituren en is zeer divers. Het varieert van klassieke muziek tot werk van hedendaagse componisten en omvat vele genres. Jazz, blues, klezmer en volksmuziek zijn slechts enkele voorbeelden. Het AKK geeft concerten in Arnhem en omgeving, maar ook buiten de regio en ook over de landsgrenzen heen. Elke twee jaar maakt het orkest een buitenlandse concertreis. Zo waren zij de afgelopen jaren in Noorwegen, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Engeland.

Kamerkoor Novo Cantare

bestaat sinds 1992 en telt ongeveer 25 gevorderde amateurzangers die samen mooie muziek willen maken. We vinden kwaliteit belangrijk, maar zeker ook plezier in het zingen. Het koor wordt geleid door een professionele en inspirerende dirigent, Frans van de Loo. Ons repertoire bestaat uit wereldlijke en geestelijke klassieke muziek van alle tijden. Kleine a capella concerten wisselen we af met grote producties met instrumentale begeleiding en solisten. De naam Novo Cantare is een fantasienaam, waarin de woorden ‘nieuw’ en ‘zingen’ weerklinken.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen